A3 Haber

Nihat Özdemir’den geri adım: Topu Sağlık Bakanlığı’na attık, oynamayın derlerse ona göre hareket ederiz

Nihat Özdemir’den geri adım: Topu Sağlık Bakanlığı’na attık, oynamayın derlerse ona göre hareket ederiz

Nihat Özdemir’den geri adım: Topu Sağlık Bakanlığı’na attık, oynamayın derlerse ona göre hareket ederiz
Mayıs 08
12:14 2020

TFF’nin ligleri başlatma kararına yönelik tartışmalar devam ederken, federasyon başkanı Nihat Özdemir’den yeni bir açıklama geldi. Özdemir, “Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluna resmi yazı yazdık. Kararımız budur. Bizim Sağlık Kurulumuzun aldığı tedbirler de bunlardır. Yeterli midir, değil midir? Eğer oynanmaz derlerse ona göre hareket ederiz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonun 12 Haziran’da başlatma kararı tartışmalara neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulunun liglerin başlamasına yönelik aldığı bir karar yok. Sorumluluk federasyona ait” açıklaması yaparken durum kamuoyunda da tepkilere neden oldu. Liglerin başlama kararını açıklayan Türkiye Futbol Federasyonunun Başkanı Nihat Özdemir’den ise yeni bir açıklama geldi. Posta gazetesi yazarı Murat Çelik, bugünkü köşe yazısında Nihat Özdemir’in “Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluna resmi yazı yazdık. Aldığımız tedbirler budur. Kararımız budur. Bizim Sağlık Kurulumuzun aldığı tedbirler de bunlardır. Yeterli midir, değil midir? ‘Yok yeterli değildir, bu koşullarda maçlar oynanamaz’ derlerse biz de ona göre hareket ederiz. ‘Tamamdır’ derlerse, aldığımız kararı uygulamaya koyarız” dediğini yazdı.

İşte Murat Çelik’in ilgili köşe yazısı şöyle;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın liglerin 12 Haziran’da başlatılması kararıyla ilgili olarak “Sorumluluk TFF’nindir” açıklamasının ardından TFF Başkanı Özdemir’i aradım. Özdemir, Bakan Koca’ya yanıt vermedi. Durumu kendi (TFF) açısından izah etti. Biz aldığımız kararın farkındayız. Eğer zaten Bakanlıktan, Bilim Kurulu’ndan iyi haberler gelmezse, biz de gerekeni yaparız. Biz, futbol tabiriyle topu Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’na attık. Bu sabah (dün) saat 09.30 itibariyle yazıyı yazdık, imzaladım, yolladım. Alternatifli 10 senaryoyu da yazdık, tedbirlerimizi de yazdık. Dedik ki, “Kararımız budur. Bizim Sağlık Kurulumuzun aldığı tedbirler de bunlardır. Yeterli midir, değil midir?” “Yok yeterli değildir, bu koşullarda maçlar oynanamaz” derlerse biz de ona göre hareket ederiz. “Tamamdır” derlerse, aldığımız kararı uygulamaya koyarız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER