A3 Haber

Can Ataklı hakkında hapis istemi

Can Ataklı hakkında hapis istemi

Can Ataklı hakkında hapis istemi
Mayıs 09
17:06 2020

Gazeteci Can Ataklı hakkında, EBATV’de yayımlanan derslere ilişkin yaptığı yorumdan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği öne sürülerek dokuz aydan bir yıl altı aya kadar hapsi talep edildi.

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı’nın Tele1 TV’deki programında uzaktan eğitim uygulamasının yapıldığı EBATV hakkındaki yorumlarından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Gazeteci Ataklı hakkında hazırlanan iddianamede, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunun işlendiği öne sürüldü.

Gazeteci Can Ataklı’nın 23 Mart’ta TV programında yaptığı yorumun da yer aldığı iddianamede, bir yıl altı aya kadar hapis talep edildi. Soruşturmanın şikayet üzerine başlatıldığı belirtilerek şikayet dilekçeleri de iddianamede yer aldı.

Türbanlı öğretmene tepki göstermişti

Uzaktan eğitimi değerlendiren Can Ataklı “Anlatan öğretmen türbanlı. Bunu yapmaları bence yanlış. Okullarda türbanlı öğretmen var mı, var. Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni rol model olarak vermek çok yanlış. Bana bunu özgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. İmaj olarak değil. Var mı, maalesef var” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER