A3 Haber

Erdoğan: İnancımızdan nasibini almayanlar İstanbul ile bütünleşemez

Erdoğan: İnancımızdan nasibini almayanlar İstanbul ile bütünleşemez

Erdoğan: İnancımızdan nasibini almayanlar İstanbul ile bütünleşemez
Mayıs 10
17:39 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlediği Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi TBM Tünelleri Tamamlanma Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “Kültürümüz ve inancımızdan nasibini almayanlar İstanbul ile bütünleşemez. İstanbul mazeret değil hizmet bekler” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlediği Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi TBM Tünelleri Tamamlanma Törenine konuştu.

Erdoğan, “Kültürümüz ve inancımızdan nasibini almayanlar İstanbul ile bütünleşemez. İstanbul mazeret değil hizmet bekler” dedi. Sancaktepe ve Yeşilköy hastaneleri hakkında da değerlendirmede bulunan Erdoğan, buraların sağlık turizmi için kullanılacağını açıkladı. Erdoğan İstanbul’daki şehir içi raylı sistem hattının 921 kilometreye vardığını belirtti.

“Salgının üstesinden gelerek yolumuza devam edeceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlediği Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi TBM Tünelleri Tamamlanma Törenine telekonferansla katıan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Anneler Günü’nü kutladı ve çalışmaya ilişkin şunları söyledi:

“Metro ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun. 2 yıllık inşaat süreci sonucunda tünelin sonunda ışığı görüyoruz. Bu metro hattı devreye girince İstanbul Havalimanı’nın sorunu çözülecek. Metro hattımızın ray döşeme ve diğer işlemlerinin de süratle tamamlanarak, hedeflenen süreden önce hizmete girmesini diliyorum. Mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Koronavirüsle ekonomik güç dengelerinin konuşulduğu süreçte bu proje İstanbul’a büyük avantaj sağlayacak.

Bildiğiniz gibi dün Yeşilköy ve Sancaktepe’deki biner odaları sağlık tesislerimizin teftişini yaptım. Bayram sonuna kadar açılışını yapacağız. Doktor İsmail Kurtulmuş hastanesi olarak sizlere kazandıracağız. Durmak yok, yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.

Gelişmiş devletlerin dahi çaresiz kaldığı salgın sürecini dostlarımıza da destek vererek yaşadık. Kalkınmamızı hızlandırmada gösterdiğimiz başarıyı salgın hastalıkla tekrarladık. Salgının da üstesinden gelerek yolumuza devam edeceğiz. Bugünkü atılımlar geleceğin manivelaları olacaktır. Toplamda 921 kilometrelik şehir içi raylı sistem hattı vardır ve bunları devam ettireceğiz.”

“İnancımızdan nasibini almayanlar İstanbul’la bütünleşemez”

“Biz 1994 yılından beri bu şehrin hizmetindeyiz. İstanbul’u hak ettiği seviyeye çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Verdiğimiz emeklerin ve ortaya çıkan sonuçların en büyük şahidi İstanbul halkıdır. İstanbul’un gücüne ve potansiyeline inanmayan hiç kimsenin bu şehre layık olduğu hizmeti verme imkanı yoktur. Kültürümüz ve inancımızdan nasibini almayanlar İstanbul ile bütünleşemez. İstanbul mazeret değil hizmet bekler. Biz hangi kurumda olduğuna bakmaksızın İstanbul’un ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Bakın yeni bazı dedikodular üretmeye başladılar. Sancaktepe ve Yeşilköy hastanelerine ihtiyaç yok dediler. Bunların ufku dar. Bunlara sorun Sancaktepe’nin yanından havalimanı var mı? Bilmezler. Samandıra’da geçmişte askeri havaalanı vardı. Aynı şekilde Yeşilköy, burada da havalimanının bir ucuna inşa ediyoruz. Bizim buradaki hesabımız sağlık turizmine yönelik yurt dışından gelenler uçaklarla gelecekler ve tedavilerini yapıp uğurlayacağız. Türkiye bu noktada sağlık üssü olma görevini yapacak. Şehir hastanelerimizle nam saldık. Başakşehir’in birinci etabı bitti, ikinci etabını da önümüzdeki haftalarda bitiriyoruz. “

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER