A3 Haber

Basketbolda sezon iptal edildi

Basketbolda sezon iptal edildi

Basketbolda sezon iptal edildi
Mayıs 11
16:04 2020

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), liglerde yarıda kalan sezonun iptal edildiğini açıkladı. TBF’nin aldığı karara göre 2019-20 şampiyon belirlenmeden tescil edilerek sezonu oynanmamış sayıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu yaptığı açıklamada basketbol liglerinde yarıda kalan sezonun oynanmamış sayılacak şekilde bir iptal kararına gidildi. 2019-20 sezonu yok sayılırken herhangi bir takım şampiyon olarak tanımlanmadı.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün yönetim kurulu olarak tüm liglerimizi sonlandırmış bulunuyoruz. Şampiyon ilan edilmemiştir. Temsil, mevcut sıralamaya göre ilan edilecektir” dedi.

Türkoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“1.5 aylık süreci kurtarmaktansa önümüzdeki birkaç yılı kurtarmaya ve buna yönelik daha sağlıklı adımlar atmaya karar verdik. Kararı kulüplerimizle istişare ederek birlikte aldık. Biz federasyon olarak aldığımız her kararda kulüplerimiz ve lig direktörlerimizle istişarede bulunup adım attık. Erkeklerde 16 takımdan 13’ü, kadınlarda 13 takımdan 11’i ligin sonlandırılması yönünde talepte bulundu. Tüm kulüplerimize istişare ettikleri için ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah Türk basketbolu için hayırlısı olur. Bizim için en sağlıklı olan karar bu diye düşündük ve kulüplerimizle paylaştık.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER