A3 Haber

Meteoloroji: Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6-10 derece üzerine çıkacak

Meteoloroji: Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6-10 derece üzerine çıkacak

Meteoloroji: Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6-10 derece üzerine çıkacak
Mayıs 11
14:13 2020

Meteoloroji Genel Müdürlüğü, sıcak hava uyarısı yaptı. Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı bu hafta hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin 6-10 derece üzerine çıkacak.

A3 Haber Merkezi- Meteoloroji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığına ilişkin uyarıda bulundu. Yapılan değerlendirmede; “Yurdumuz yüksek basınç merkezinin etkisi altına girmiş olup, bu hafta boyunca yurdumuzda Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağı tahmin ediliyor” denildi.

Yurtta bugün ve yarın yağışın beklenmediği belirtilirken, havanın genellikle kuzey kesimlerde parçalı bulutlu, güney kesimlerde az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede artacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

Üç büyükşehir için hava durumu

Ankara: Önümüzdeki bir hafta boyunca yağış beklenmiyor. Havanın genellikle parçalı ve az bulutlu geçeceği, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağı ve en yüksek hava sıcaklığının 30 derece ve üzerine çıkarak mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İstanbul: Önümüzdeki bir hafta boyunca yağış tahmin edilmiyor. Havanın genellikle parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının çarşamba günü bir günlük serinleme dışında, hafta boyunca artacağı ve İstanbul’da da 30 derece ve üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

İzmir: Önümüzdeki bir hafta boyunca yağış beklenmiyor. Havanın az bulutlu ve açık olacağı, hava sıcaklığının hafta içi 30-32 dereceler, Cuma gününden itibaren ve hafta sonu ise 35 derece üzerinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER