A3 Haber

Hazine sadece 12 günde, bir aylık borcundan fazla borçlandı

Hazine sadece 12 günde, bir aylık borcundan fazla borçlandı

Hazine sadece 12 günde, bir aylık borcundan fazla borçlandı
Mayıs 13
10:20 2020

Geçtiğimiz ay borçlanması 65 milyar lira ile rekor düzeye çıkan Hazine, dört ayrı ihale ile 20,5 milyar liralık borçlanmaya gitti. Böylece Mayıs ayının 12 günlük bölümünde toplam borçlanması 48,5 milyar liraya yükseldi.

Habertürk Ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım, “Sıkışık dönemin tek kurtarıcısı” diyerek yayımladığı yazısında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın borçlanması konusundaki çarpıcı rakamları aktardı. Yıldırım’ın yazısına göre, dün Hazine dört ayrı ihale ile 20,5 milyar liralık borçlanmaya gitti. Böylece Mayıs ayının 12 günlük bölümünde toplam borçlanması 48,5 milyar liraya yükseldi.

Yıldırım’ın yazısında aktardığı rakamlar şöyle:

“Son olarak revize ederek nisan sonunda açıkladığı mayıs borçlanma programında hedef 40 milyar liraydı. Bu tutar şimdiden geçildi ve borçlanmalar 22 Mayıs’tan itibaren devam edecek. Muhtemelen bu ay da geçen aykine yakın bir borçlanma ile son bulacak.

“Geçen ay rekor borçlanma olmuştu”

Geçen ay Hazine’nin borçlanması 65 milyar lira ile rekor düzeye çıkmıştı. Borç çevirme oranı da yüzde 295 düzeyine vararak son 20 yılın en yükseğine çıktı. Yani Hazine bir birim borç öderken üç birim yeniden borç aldı. Bunun 1 birimi borç ödemesinde, 2 birimi de bütçe açığının finansmanında kullanıldı.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER