A3 Haber

Soma’da yaşamını yitiren 301 madenci anıldı: Sizin ‘normaliniz’ Soma

Soma’da yaşamını yitiren 301 madenci anıldı: Sizin ‘normaliniz’ Soma

Soma’da yaşamını yitiren 301 madenci anıldı: Sizin ‘normaliniz’ Soma
Mayıs 13
21:31 2020

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Soma Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı. Açıklamada “Sizin fıtratınız ölüm normaliniz Soma ise bizim fıtratımız direnmek normalimiz mücadeledir” denildi.

A3 Haber Merkezi- Soma’da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenci İstanbul’un Kadıköy ilçesinde anıldı. Kadıköy Meydanı’nda, “Sizin ‘normaliniz’ Soma’dır” pankartı arkasında buluşan İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri “Soma’nın hesabı sorulacak”, “Kaza değil katliam”, “Üzüntümüz öfkemizin tohumudur” ve “Soma bu düzenin normalidir” dövizleri taşıdı.

Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu ve DİSK’e bağlı Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı’nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Soma’nın bu iktidarın işçi sınıfına bakış açısının özü olduğunu söyledi. Soma’da yaşananın işçi katliamı olduğunu söyleyen Piroğlu, iktidarın işçi ve emekçilere açlıktan başka bir seçenek bırakmadığını belirtti.

Piroğlu, “Dün Soma’da Ermenek’te ölümü dayatanlar, halen işçi sınıfına ölümü dayatmaya devam ediyor. Ve işçi sınıfın artık bir seçeneği kalmış durumda; ya bu barbarlığa diz çökecek ya da sosyalizm şiarıyla ayağa kalkıp, artık yeter diyecek. İşçi sınıfının bu seçenek çerçevesinde mücadelesini yükseltecek” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER