A3 Haber

Virüs bilimci Prof. Badur: Gevşetilen önlemlerin sonucunu Haziran’da göreceğiz

Virüs bilimci Prof. Badur: Gevşetilen önlemlerin sonucunu Haziran’da göreceğiz

Virüs bilimci Prof. Badur: Gevşetilen önlemlerin sonucunu Haziran’da göreceğiz
Mayıs 13
14:25 2020

Virüs bilimci Prof. Dr. Selim Badurkoronavirüs önlemlerinin gevşetilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Badur, “’Pandemiyi yendik, vaka ve ölü sayısı azaldı’ diyerek sosyal yaşamın açılması doğru değil, kararların ekonomik kaygılar nedeniyle alındığını düşünüyorum. Gevşetilme kararlarının hem Avrupa’da hem de ülkemizde Haziran’ın ortasına doğru sonucunu göreceğiz” dedi. 

Virüs bilimci Prof. Dr. Selim Badur, koronavirüs salgının son durumuna ilişkin T24‘te açıklamalarda bulundu. Hem Avrupa’da hem de ülkemizde vaka ve can kaybı sayılarında yaşanan düşüşle birlikte alınan gevşeme kararlarını değerlendiren Badur, Gevşetilen önlemlerin ne sonuç vereceğini göreceğiz. Öngörmek pek olası değil. Fakat örnek olarak salgın boyunca başarılı mücadele veren Güney Kore’de her şey yolunda gidiyor diye bir kişinin gece kulübünde yaptığı ziyaretlerde hastalığı tekrar yaydığı ve 5 bin beş yüz kişinin arandığı belirtildi” dedi. 

İkinci dalga uyarısı

İkinci dalga konusunda uyarılarda bulunan Badur, tarih boyunca pandemi süreçlerinde ilk dalganın bitmesine yaklaştığı anda yaşanan rahatlama nedeniyle toplumları ikinci kez şiddetli şekilde vurduğunu belirtti. Bu tarz örneklerden yola çıkarak tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğin söyleyen Badur, “Baş kısmın sonlarına yaklaştık. Artık farklı bir yaşam sürecine giriyoruz. Sosyal mesafe ve maske kullanılması olmazsa olmaz davranış biçimine gelmiş durumda. Bunun gibi önlemlerle virüsü çevremize yaymamış olacağız” dedi. 

“Ekonomik kaygılarla alınmış kararlar”

Gevşeme kararlarının ekonomik kaygılarla alındığını belirten Badur, “Birçok Avrupa ülkesi ve Türkiye’de ‘pandemiyi yendik, vaka sayısı ve ölü sayısı azaldı’ denilerek kısıtlamaların gevşetildiği, sosyal yaşamın kademeli olarak açıldığı ifade edildi. Fakat bu tarz yaklaşımlar uygun değil ekonomik kaygılarla alınmış kararlar olduğunu düşünüyorum. Önlemlerin gevşetilmesine ilişkin kararların hem Avrupa’da hem de ülkemizde Haziran’ın ortasında doğru ne getirecek ne götürecek göreceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER