A3 Haber

Mahallede nişan töreni düzenlendi: 81 kişi koronavirüse yakalandı

Mahallede nişan töreni düzenlendi: 81 kişi koronavirüse yakalandı

Mahallede nişan töreni düzenlendi: 81 kişi koronavirüse yakalandı
Mayıs 14
09:55 2020

Kahramanmaraş Afşin’de düzenlenen nişan törenine katıldıktan sonra rahatsızlanan beş kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Karantinaya alınan mahallede, vaka sayısı 14 Mayıs günü itibariyle 81’e yükseldi.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki Hüyüklü Mahallesi’nde iki aile arasında bir çiftin nişan töreni yapıldı. Nişana katılanlardan beş kişinin rahatsızlanarak gittikleri hastanede yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine bin 600 nüfuslu mahalle, 8 Mayıs günü karantinaya alındı.

Mahalleye giriş-çıkışlar jandarma ekiplerince kapatılırken, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi, tedavi altına alınan beş kişi ile görüşerek, nişana katılanları ve kimler ile temas ettiklerini belirledi. Ardından da mahallede tarama çalışması başlattı.

İlk aşamada, mahalledeki vaka sayısı 17 çıktı. Filyasyon ekibi bu kişilerin de de temas ettiği kişileri tek tek ziyaret edip, test için örnek aldı. Yapılan testler sonunda, mahalledeki pozitif vaka sayısı 13 Mayıs’ta 30’a yükseldi. 30 kişinin hastanede tedavileri sürerken, filyasyon ekibinin çalışmaları sürüyor.

51 kişide daha tespit edildi, sekiz ev karantinaya alındı

Filyasyon ekiplerinin yaptıkları tarama çalışmaları sonucu vaka sayısı bugün itibarıyla 81’e çıktı. Nişana Afşinbey Mahallesi’nde bulunan sekiz ev de Afşin Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantinaya alındı.

Öte yandan filyasyon ekiplerinin Hüyüklü Mahallesi ve ilçe merkezinde karantinaya alınan evlerde tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.(DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER