A3 Haber

Prof. Dr. Müftüoğlu: Koronavirüs erkekleri daha çok etkiliyor

Prof. Dr. Müftüoğlu: Koronavirüs erkekleri daha çok etkiliyor

Prof. Dr. Müftüoğlu: Koronavirüs erkekleri daha çok etkiliyor
Mayıs 14
09:35 2020

Hürriyet başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs salgınında erkeklerin ‘AC2 enzim yükü’ nedeniyle daha fazla etkilendiğini dile getirdi.

Hürriyet başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, erkeklerin ‘AC2 enzim yükü’ nedeniyle koronavirüsten daha çok etkilendiklerini belirtti.  Erkeklerin kadınlara oranla daha çok zarar gördüğünü bildiren Müftüoğlu, yazısında şunları kaleme aldı;

“Bu salgından hepimiz etkilendik. En çok da orta ve ileri yaşlı erkeklerin etkilendiği kesin. Erkekler kadınlara oranla daha çok zarar gördüler. Erkekler sadece daha sık yakalanmakla kalmadılar, hastalık onlarda çok daha ağır seyretti. Neticede de kaybedilen orta ve ileri yaşta erkeklerin sayısı kadınlardan fazla oldu. Virüsün erkeklerde akciğerlere daha erken ve hızlı ulaşıp ağır bir zatürreye yol açtığı, kalp, böbrek ve diğer organlarda yaşamsal sorunlara daha sık sebep olduğu salgının başından beri biliniyordu. Erkeklerin şanssızlığı genetik farklılıklarına ve zayıf bağışıklık güçlerine bağlanmıştı. Hollandalı bilim insanları, bu salgında erkeklerin başını daha sık ve çok belaya sokan başka bir nedeni daha, net ve açık olarak gösterdiler: Erkeklerin ‘AC2 enzim yükü’ daha fazla.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER