A3 Haber

Eczanelerde de veresiye defteri tutulmaya başlandı

Eczanelerde de veresiye defteri tutulmaya başlandı

Eczanelerde de veresiye defteri tutulmaya başlandı
Mayıs 15
13:39 2020

Mahalle bakkallarında görmeye alışık olunan veresiye defterlerinin eczanelerde de tutulmaya başlandığı ortaya çıktı. İlacını alacak durumu olmayan vatandaş, eczanelere veresiye yazdırıyor. Veresiye defterlerinde bin 600 liraya kadar borcu olanlar bulunuyor.

A3 Haber Merkezi- Bakkalların ardından eczanelerde de veresiye defteri dönemi başladı. İstanbul’daki bazı eczaneler, 2.5 liralık ilacı bile veresiye defterine yazmak zorunda kalıyor. Eczacı, “Bunlar sonu olmayan defterler 5’inci 6’ncı defterler” dedi. 2-3 liralık ilacı dahi yazdıranların olduğunu söyleyen eczacı, bin 600 liraya kadar birikmiş borcu olanların olduğunu söyledi.

Eczaneye borç yazdıran bir yurttaş ise, “Sıkıntıda olduğum dönemlerde gelip yazdırıyorum. 50 lira 100 lira ne olursa… Olmayınca yazdırıyorum. Maaşımı alınca ödüyorum” diye konuştu.

Bursa’da 11 eczanede 30 bin TL’lik veresiye borcu ödendi

Bursa’da ise bir kişi, 11 farklı eczanedeki 30 bin liralık borcu ödedi. Alemdar Mahalle Muhtarı Abdullah Akay, “Burada ihtiyaç sahibi insanlarımız çok var. Dün bir hayırsever geldi ve üç mahallede bulunan eczanelerimizin her birine giderek ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödedi. Daha önce bakkallara yapılan bu davranışı kendisi eczanelerde yapmak istedi. Bizim kabaca hesapladığımız 30 bin TL üzerinde bir yardım yapıldı. Şu anda başka mahallelerde de yapacağını biliyoruz ve muhtar arkadaşlarımıza yönlendirdik” dedi.

20 kişilik liste, 5 bin liralık borç

Konuyla ilgili FOX Haber’e açıklama yapan Bursa Alemdar mahallesindeki bir eczacı ise, “Bir hayırseverimiz eczanemizden borcu olanların listesini istedi. Biz de kendilerine listeyi verdik. Sağ olsun borcu kapattılar ve ekstradan da zarfın içinde bir miktar para bıraktılar. Bizim eczanemizde 20 kişilik bir liste vardı ve 5 bine yakın borç silindi” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER