A3 Haber

İbrahim Gökçek paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatılan Karşıyaka Hâkimi görevden uzaklaştırdı

İbrahim Gökçek paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatılan Karşıyaka Hâkimi görevden uzaklaştırdı

İbrahim Gökçek paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatılan Karşıyaka Hâkimi görevden uzaklaştırdı
Mayıs 15
11:56 2020

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıçlar Sendikası Başkanı, Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ı görevden tedbiren uzaklaştırdı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıçlar Sendikası Başkanı, Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ı görevden tedbiren uzaklaştırdı.  HSK’nin yazısı Pehlivan’a tebliğ edildi. İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, ölümünden önce Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşatılması gerektiği yönünde paylaşım yapmıştı. Pehlivan, İbrahim Gökçek’in vefatının ardından da üzüntüsünü dile getirmişti.

Ne olmuştu?

Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan, Grup Yorum üzerindeki yasakların kaldırılması talebiyle başlattığı ölüm orucuna 323. günde ara veren ve ardından hayatını kaybeden Gökçek’le ilgili twitter hesabından paylaşımlarda bulunmuştu. Gökçek’in ölümünden önce, “Türküler kimseye zarar vermez, İbrahim Gökçek Yaşamalıdır” paylaşımında bulunan Pehlivan, Gökçek’in yaşamını yitirmesinin ardından, Gökçek için açılan etikete, “Ölüm adın kalleş olsun” notunu bıraktı.

Paylaşımların ardından bazı twitter kullancıları, Gökçek’in DHKP-C sanığı olduğunu belirterek, Pehlivan’a sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Aynı zamanda Yargıçlar Sendikası Başkanı olan Pehlivan, tepkiler üzerine, “Bir anne, bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına, Allah’a havale ediyorum. Ölüler kendini savunamaz. Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir” açıklamasında bulundu.

Bu gelişmelerin ardından HSK, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle Pehlivan hakkında inceleme başlatılmasına karar vermişti..

İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, ölümünden önce Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşatılması gerektiği yönünde paylaşım yapmıştı. Pehlivan, İbrahim Gökçek’in vefatının ardından da üzüntüsünü dile getirmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER