A3 Haber

Maske takmanın zorunlu olduğu kent sayısı 23’e yükseldi

Maske takmanın zorunlu olduğu kent sayısı 23’e yükseldi

Maske takmanın zorunlu olduğu kent sayısı 23’e yükseldi
Mayıs 16
09:40 2020

Koronavirüse karşı mücadelede en önemli tedbirlerden biri olan maske kullanımı, Türkiye’deki 23 ilde zorunlu hale getirildi. Bu iller; Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Amasya oldu.    

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelede “Kontrollü Sosyal Hayat” sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM’ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, 23 ilde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.

23 ilde maskesiz sokağa çıkılmayacak

Koronavirüs salgını ile topyekün mücadele ettiğimiz şu günlerde Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli ve Kırıkkale, Kırklareli, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Amasya’da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Bakan Koca her fırsatta uyarıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kontrollü sosyal hayatın salgına karşı yeni bir hayat tarzı olduğunu belirterek, koronavirüs riskinin azaltmasının koşulunu “Maske + Sosyal Mesafe” ifadesiyle açıklamış, “Dışarıya maskesiz çıkmak, maskeyi yarı açık şekilde kullanmak sorumlulukla bağdaşmaz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER