A3 Haber

Sabah yazarı Mehmet Barlas ‘işini’ yapıyor: Hiçbir ülke Türkiye’den daha gelişmiş değil

Sabah yazarı Mehmet Barlas ‘işini’ yapıyor: Hiçbir ülke Türkiye’den daha gelişmiş değil

Sabah yazarı Mehmet Barlas ‘işini’ yapıyor: Hiçbir ülke Türkiye’den daha gelişmiş değil
Mayıs 18
13:05 2020

Meslek yaşamı boyunca iktidar partilerini destekleme konusunda milim taviz vermeyen “gazeteci” ve “yazar” Mehmet Barlas, AKP döneminde de bu çizgisini titizlikle sürdürüyor. Barlas bugünkü köşe yazısında, “Türkiye’nin yenilenen alt ve üst yapısı beni büyülüyor. Açıkçası artık dünyanın hiçbir ülkesinde kompleks hissetmiyorum” dedi.

AKP yandaşı Sabah “gazete”sinin yazarı Mehmet Barlas, bugünkü “Dünyanın hiçbir ülkesi artık Türkiye’den daha gelişmiş değildir” başlıklı köşe yazısında, AKP iktidarını överek Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında gösterdi.

Mesleği gereği dünyanın çeşitli ülkelerini ziyaret ettiğinden söz eden Barlas, 1970’li yıllarda yaptığı Güney Kore seyahati sırasında gördüğü otoyolu özlemle andı. “Bu yol baştan aşağı çiçeklerle süslüydü. Pusan’da gemi tezgahlarında dev tankerler denize indiriliyordu” diyen Barlas, “Yoksul Hindistan’da bile dev sanayi tesisleri vardı” ifadelerini kullandı.

Barlas, ardından Türkiye’de Turgut Özal’la başlayan ve Süleyman Demirel’le devam eden özelleştirme hamlelerine övgüler dizdi. Geçen yıllarda Bodrum’a giderken Demirel’in kendisini aradığını belirten Barlas, Demirel’in “Ben o yolları yapmasaydım Bodrum’a zor giderdin” şeklindeki sözünü hatırlattı.

Barlas daha sonra sözü AKP iktidarına getirdi. “Şimdi sahip olduklarımız veya Türkiye’nin yenilenen alt ve üst yapısı, beni büyülüyor” diyen Barlas, “Boğaz’da üçüncü köprü yapılmasaydı, kent trafiği herhalde TIR’lara esir olacaktı. Ya da İstanbul’dan İzmir’e 2-3 saatte gidebilmek inanılır bir durum mu?” ifadelerini kullandı.

Barlas, yazısını şöyle sonlandırdı: “Açıkçası artık dünyanın hiçbir ülkesinde kompleks hissetmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti de dünyanın gelişmiş bir ülkesidir.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER