A3 Haber

Kılıçdaroğlu, ‘Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını darbe dönemlerine benzetti

Kılıçdaroğlu, ‘Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını darbe dönemlerine benzetti

Kılıçdaroğlu, ‘Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını darbe dönemlerine benzetti
Mayıs 19
11:58 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, 81 ilden 82 genç ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını ‘darbe dönemlerinde yaşananlara’ benzeterek, “Darbe dönemlerinde toplumun aydın kesimleri bedel öderler. Yanlışı ifade etmek yönetenleri rahatsız ediyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, 82 genç ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Türkiye’nin 81 ili ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden toplantıya katılan gençlerin başarı hikayelerini dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, soruları da yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı rejiminin Türkiye’ye zarar verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Osmanlı Devleti’nin işgalini örnek göstererek, “Padişahın emriyle tek kurşun atmadan İstanbul’u işgal ettiler” dedi. Kılıçdaroğlu gençlerin işsizlik sorununa da değinerek, AKP’nin 18 yıldır iktidarda olduğunu ve bu soruna çözmediğini vurguladı.

Adana Yüreğir’de CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, kendisine aktarılan olayı anlattıktan sonra “Erdoğan bir konuşma yaptı televizyonda, arkasından talimat gitti Ankara’dan. Eren Yıldırım tekrar gözaltına alında, tutuklandı ve hapse konuldu. Darbe dönemlerini bilen birisiyim. O dönemde yaşananlar şimdi Türkiye’de yaşanıyor” diye konuştu. 

“OHAL’den sonra Türkiye’de sivil darbe süreci…”

20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’den sonra Türkiye’de “sivil darbe” süreci olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

“Hukukun gereği değil siyasal iktidarın gereği yapılıyor. Gazetecilerin hapse atılması, Barışlar var, Osman Kavala var. Avukatından akademisyenine, gencinden yaşlısına kadar iktidarın kendisine muhalif olan herkesi hapse atmak gibi bir davranışı var. Darbe dönemlerinde toplumun aydın kesimleri bedel öderler. Yanlışı ifade etmek yönetenleri rahatsız ediyor.”

“Direncimiz kararlılıkla sürecek”

“CHP’li gençlerin şöyle bir özelliği var. Baskıya, haksızlığa direnir. Adaletten, insan haklarından, medya özgürlüğünden yana olur… Mustafa Kemal’in gençlerinin böyle bir özelliğinin olması lazım. Hiç kimse unutmasın, Kuvayi Milliye’nin ruhu bu partini dokularına işlenmiş durumdadır. Biz ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı seviyoruz. Bizi yönetenler yanlış karalar alsalar dahi direncimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Tıpkı Eren Yıldırım’ın yaptığı gibi.” 

“İşsizlik yatırımla, üretimle çözülür”

Gençlerin işsizlik sorunuyla ilgili sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“İşsizlik sorunu genel bir sorundur ve iktidarın bunu çözmesi gerekiyor. Çözümü üretimdir, Türkiye üretirse istihdam alanı açılır. CHP olarak işsizliği Türkiye’nin temel sorun alanlarından biri olarak görüyoruz. Özellikle üniversite mezunu işsizlerin çok daha ciddi bir sorun olduğu kanısındayız. İşsizlik bir süre sonra gençlerde umutsuzluk yaratıyor. Gençler yabancı ülkelere giderek iş aramaya başlıyorlar. Çözüm üretmenin birden fazla yolu var. Sanayi ve tarımda yatırım yapacaksınız. Yatırım yapılmıyor, artı 3 milyon 600 bin Suriyeli var ve kayıt dışı çalışıyorlar. Bunların çalışması demek bizim insanımızın çalışmaması demek.” 

Siyaset kurumunun gençlerin önünü açmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

“Gençler aldıkları eğitimin karşısında görev yapmayı beklerken, işsiz kalıyorlar. 2020 yılının Türkiye’sinde bir genç siyaset kurumunu sorgulamıyorsa görevini yapmıyor demektir. 18 yıl tek başına iktidar olan bir parti, istediği kanunu çıkarıyor, istediği müdürü atıyor, istediği gazeteye baskı yapıyor. 18 yılın sonunda bir siyasal parti nasıl oluyor da işsizliği ülkenin gündemine getiriyor. Üniversitelerden mezun olanlar iş bulamıyor. Nasıl oluyor da yandaşlar her imkana sahipken, bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyor.”

“Tek adam yönetimi ülkeye felaket getirdi”

Kılıçdaroğlu ‘tek adam yönetiminin ülkeye felaket getirdiğini’ söyleyerek, 

Çanakkale Savaşlarını biliyorsunuz, İstanbul’u işgal etmeye çalıştılar. Büyük gemilerle geldiler, Çanakkale’yi geçemediler. 3 yıl sonra padişahın iradesiyle Çanakkale’den tek kurşun atmadan Marmara’ya geldiler ve Dolmabahçe’ye demirlediler. İstanbul’u işgal ettiler. Bir adam, tek adam rejimi budur işte. Gençlerin görevi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırmak” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu ‘Türkiye’ye demokrasi geldiği zaman’ düşünce, kimlik ve inanç farklılıklarının kavga değil zenginleşme nedeni olacağını vurguladı. (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER