A3 Haber

Online seminerde çay içen öğretmene ‘Ramazan’ uyarısı!

Online seminerde çay içen öğretmene ‘Ramazan’ uyarısı!

Online seminerde çay içen öğretmene ‘Ramazan’ uyarısı!
Mayıs 19
16:57 2020

İstanbul Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir şube müdürü, online seminerde çay içen öğretmeni sonrasında arayarak “Ramazanda çay içtiğiniz için öğretmenlerden şikayet var” dedi.

A3 Haber Merkezi- İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli bir şube müdürünün, öğretmenlere yönelik verilen online seminer esnasında çay içtiği gerekçesiyle bir öğretmeni arayarak “Ramazanda çay içtiğiniz için öğretmenlerden şikayet var” dediği iddia edildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Yürütme Kurulu, “Ramazan ayı dahi olsa bir öğretmen online aldığı eğitim esnasında çay içtiği gerekçesiyle uyarılamaz. Bu uyarı siber zorbalık ve siber mobbingtir” dedi.

Hakkında şikayet varsa dahi araştırma, inceleme ve soruşturma usulüne göre yapılmalı ve muhakkik veya müfettiş atanarak olay çözülmeliydi” denilen açıklamada şu değerlendirmede bulunuldu; “Özel hayatın korunması gereği pandemi şartlarında ıskalamak istenmektedir. Mahalle baskısı yaratılarak özel yaşamlara da çeki düzen verilmek istenmektedir. Bu olay eğitimcilerin özel uğraşlarıyla yürütülmeye çalışılan canlı derslerde eğitimcilerin fişlenmesi, kameralı yayınların kayıt altına alınmasının ne gibi sonuçlar doğuracağı kaygılarımızın haklılığını da açığa çıkarmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beklenen, şikayet eden kişiyi (varsa eğer) uyarmak ve özel hayata müdahale edilmesine engel olmaktır. Eğitim Sen olarak sürecin takipçisi olacağız.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER