A3 Haber

Dört günlük kısıtlamadan sonra sokaklar dolup taştı!

Dört günlük kısıtlamadan sonra sokaklar dolup taştı!

Dört günlük kısıtlamadan sonra sokaklar dolup taştı!
Mayıs 20
08:30 2020

İstanbul’da uygulanan sokağa çıkma yasağı gece yarısı itibariyle sona erdi. İstanbullular, dışarıya akın edince 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafik yoğunluğu oluştu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde polis ekipleri, yasağın son dakikalarına kadar denetimlerini sürdürdü.  Sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken sadece kısıtlamadan muaf olan araçların köprüden geçtiği görüldü. Gece yarısıyla birlikte polis denetimleri de sona erdi. Yasağın da bitmesiyle birlikte İstanbullular dışarıya akın etti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde oluşan trafik yoğunluğu havadan ve yerden görüntülendi.

Eyüpsultan Camisi’ne gittiler

Yasağın sona ermesiyle birlikte birçok İstanbullu vatandaş kendini dışarı attı. Bazı vatandaşlar alışveriş yapmak için dışarı çıkarken, bazıları ise yürümeyi tercih etti. Son günü Kadir Gecesi’ne denk gelen yasağın kalkmasının ardından bazı İstanbullular ise Eyüpsultan Camii’ne akın etti. Vatandaşlar, cami avlusuna girişin yasak olması nedeniyle demir bariyerler arkasında dua etmek zorunda kaldı.

İstiklal Caddesi’ne çıktılar

Yasağın bitmesiyle birlikte vatandaşlar Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’ne akın etti. Maskesiz dolaşmanın yasak olduğu İstiklal Caddesi’nde bazı vatandaşlar maske takarken bazıları ise maskesiz olarak yürüyüş yaptı. Zaman zaman sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı caddede çok sayıda vatandaş, aileleri ve arkadaşlarıyla yürüyüş yaptı. Yürüyüşe çıkan bir grup genç caddede şarkı söylerken bazı vatandaşlar ise köpeklerini gezdirdi.  Gezmeye çıkan bir genç, “Çok sıkılıyoruz evde. Yasak bitti hava almaya çıktık” dedi. Hava almak için İstiklal Caddesi’ne geldiğini belirten bir kişi, “Yasak bir yandan güzel, atlatabilsek güzel olacak ama nereye kadar böyle olacak” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER