A3 Haber

İsrafta sınır tanımayan AKP’li başkan: TV’ye çıkmak için belediye kasasından 100 bin lira ödemiş!

İsrafta sınır tanımayan AKP’li başkan: TV’ye çıkmak için belediye kasasından 100 bin lira ödemiş!

İsrafta sınır tanımayan AKP’li başkan: TV’ye çıkmak için belediye kasasından 100 bin lira ödemiş!
Mayıs 20
10:09 2020

31 Mart yerel seçimleri öncesinde belediye bütçesinden seçim şarkısı için 76 bin lira harcadığı öğrenilen AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın o dönemde katıldığı seçim programı için de belediye kasasından 100 bin lira ödediği ortaya çıktı.

AKP’li belediyelerde halkın parasıyla yürütülen saltanat bir bir ortaya çıkıyor. Bursa Osmangazi Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Dündar’ın katıldığı televizyon programları için yayın kuruluşlarına belediye kasasından yüzbinlerce lira ödendiği ortaya çıktı. Dündar’ın sadece 31 Mart yerel seçimleri öncesinde katıldığı seçim programları için de belediye kasasından yaklaşık 100 bin TL ödendi.

BirGün‘ün haberine göre, Osmangazi Belediyesi’ne bağlı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Dündar’ın 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde katıldığı ‘Yerel Seçim 2019’ isimli canlı yayın programı için iki ayrı ödeme yaptı. Belediye, Dündar’ın katıldığı bir program için 47 bin 200 TL’lik; bir sonraki program için de 51 bin 920 TL’lik ödeme yaptı. Belediye kasasından seçim programın yayımlandığı televizyon kanalına iki canlı yayın için yapılan toplam ödeme yaklaşık 100 bin TL’yi buldu. Dündar’ın bir başka televizyon kanalında katıldığı program için ise 70 bin 800 TL’lik ödeme yapıldı.

Hukuka uygun değil

Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Denetleme Komisyonu Üyesi Avukat Sefa Yılmaz, yaptığı açıklamada “Bahse konu ‘Yerel Seçim 2019 Programı’ seçime yönelik propaganda amaçlı bir program olduğundan böyle bir harcamanın belediye bütçesinden karşılanmasının hukuka uygun olmadığı görüşündeyim. Seçim dönemlerinde adayların seçim harcamaları, kendileri veya mensubu oldukları partileri tarafından karşılanır. Belediye başkanının seçim dönemlerinde yaptığı propaganda çalışmalarının giderlerini belediye kasasından karşılamasının hem etik ve hem de yasal olmadığı kanısındayım” dedi.

Seçim şarkısına 76 bin lira harcamıştı

AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde ”Yeniden Mustafa Dündar” isimli seçim şarkısı için belediye bütçesinden 76 bin lira harcadığı ortaya çıkmıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER