A3 Haber

65 yaş ve üzeri seyahat izni için kaymakamlıklara akın etti: 2.5 saatte 29 bin 527 başvuru yapıldı

65 yaş ve üzeri seyahat izni için kaymakamlıklara akın etti: 2.5 saatte 29 bin 527 başvuru yapıldı

65 yaş ve üzeri seyahat izni için kaymakamlıklara akın etti: 2.5 saatte 29 bin 527 başvuru yapıldı
Mayıs 21
12:42 2020

Seyahat izni çıkan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar kaymakamlıklara akın etti. İçişleri Bakanlığı, 2.5 saatte 29 bin 527 başvuru geldiğini, onaylanan 65 yaş üzeri başvuru sayısının 12 bin 327 olduğunu açıkladı.

A3 Haber Merkezi- İçişleri Bakanlığı, 2.5 saatte toplam onaylanan 65 yaş üzeri başvuru sayısının 29 bin 527 olduğunu açıkladı. Refakatçilerle birlikte başvuru sayısının 62 bin 949 olduğu belirtilen açıklamada, başvurulardan onaylanan 65 yaş üzeri başvuru sayısının 12 bin 327, refakarçiler ile birlikte ise toplam kişi sayısı 25 bin 247 olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ilin valiliğine gönderilen seyahat izni için yayınladığı genelgeye göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla, tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verilmişti. Koronovirüs kapsamında yayınlanan genelge ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, seyahat izni almak için kaymakamlıklara akın etti. İstanbul’un Küçükçekmece Kaymakamlığı’na gelen vatandaşlar, içerideki görevliler tarafından uyarılarak izin belgelerinin internet yoluyla E-Devlet üzerinden çıkarılmasını gerektiğini söyledi.

“Herkes memleketine gitmek istiyor”

İzin belgesi almak için kaymakamlığa gelen Ali Kabakulak, “Evraklarım eksik olduğu için görevliler internetten e-Devlet’ e yüklememi söyledi. Kaymakamlıktaki görevliler güzel karşıladılar. İçeride biraz yoğunluk var. Herkes memleketlerine gitmek istiyor. Kimisi yaşlı yakınları için gelmiş. Kimisi memleketteki ürünleri için gelmiş. Benimde çay ürünüm var memlekette” dedi.

Memleketteki ürünleri için kaymakamlıktan izin belgesi almaya gelen Olgun Ayar,”İzin alamadık. Vermediler. E-Devlet’ten olacakmış. Köye gideceğim. Orduluyum. Bağ bahçe hepsi kaldı izin vermediler. İçerisi kalabalık. Bazı insanlar söz dinlemiyor. Memur arkadaşlar izah ediyor ama yine de söz dinlemiyorlar. E-Devlet üzerinden başvuracağım, olursa olur olmazsa bekleyeceğim artık” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER