A3 Haber

İzmir’de camilerden ‘Çav Bella’ çalınmasına ilişkin soruşturmada bir gözaltı

İzmir’de camilerden ‘Çav Bella’ çalınmasına ilişkin soruşturmada bir gözaltı

İzmir’de camilerden ‘Çav Bella’ çalınmasına ilişkin soruşturmada bir gözaltı
Mayıs 21
20:01 2020

İzmir’de merkezi ses sistemi sabote edilerek cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ marşının çalınmasına ilişkin soruşturmada CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek kentte bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in gözaltına alındığı belirtildi.

Konuya ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir ilindeki birçok caminin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca bir parçanın çalındığı ve sosyal medyada ilgili videoların yer aldığı yönündeki haberlerin yayınlanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Özdemir Türk Ceza Kanunu’nun 216/3 maddesi kapsamında “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan gözaltına alınmıştır.” (DHA)

Ne olmuştu?

İzmir’deki bazı camilerin hoparlörlerinden dün müzik yayını yapılmıştı. Müftülükten yapılan açıklamada, yayının, merkezi sistemin frekansına korsan şekilde müdahil olanlarca yapıldığı belirtilmiş, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da eylemi gerçekleştiren ve eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER