Site icon A3 Haber

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Milletvekili transferi demokrasinin temel ilkelerine karşı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Milletvekili transferleri demokrasinin temel ilkelerine karşı. Milletvekili transferi sivil siyasete zarar vermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle durma noktasına gelen turizm sektörüne ilişkin, “Haziran ortasında açılmasını bekliyoruz. Turizmle ilgili adımlar sağlık tedbirleriyle çelişmeyecek. Türkiye’ye gelen turistlere test uygulanacak” dedi. Siyasi partiler arası milletvekili transferi tartışmasına da değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, “Milletvekili transferleri demokrasinin temel ilkelerine karşı. Milletvekili transferi sivil siyasete zarar vermiştir” dedi.

NTV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın, “Virüsün nasıl davranacağıyla ilgili elimizde henüz bir bilgi yok. Üç nokta, maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda kurallara bir müddet daha uyacağız” derken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın haziran ayının ilk haftasında Ankara’ya dönebileceğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ne baskın seçim durumunda grup kurabilmeleri için milletvekili verilebileceğini açıklaması sonrası iktidarın bu planı engellemeye yönelik adımlar atacağı konuşuluyordu. Kalın, konuya ilişkin “Türkiye’de bu dönemde bir seçim ortamı yok. Baskın seçim yok. Seçimler 2023’te yapılacak. Ama milletvekili transferleri demokrasinin temel ilkelerine karşı. Milletvekili transferi sivil siyasete zarar vermiştir” şeklinde konuştu.

Kalın’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Milletvekili transferi tartışması

Cihat Yaycı’nın istifası

Libya

PYD-Barzani görüşmesi

Exit mobile version