A3 Haber

Japonya’da ‘seyahate çık’ kampanyası: Tatile çıkacaklara günlük 185 dolar destek sağlanacak

Japonya’da ‘seyahate çık’ kampanyası: Tatile çıkacaklara günlük 185 dolar destek sağlanacak

Japonya’da ‘seyahate çık’ kampanyası: Tatile çıkacaklara günlük 185 dolar destek sağlanacak
Mayıs 27
14:30 2020

Japonya hükûmeti, ülkede turizm sektörünü canlandırmak amacıyla tatile çıkacak vatandaşlara günlük 185 dolar finansal destek verecek. Vatandaşlara buna ek olarak restoran ve dükkanlarda geçerli olacak indirim kuponu dağıtılacak.

Kyodo ajansının haberine göre, Başbakan Şinzo Abe hükümeti, Kovid-19’un büyük çapta etkilediği turizme can suyu niteliğinde başlatılan ‘Seyahate Çık’ kampanyasının detaylarını açıkladı.

Japonya hükûmeti, koronavirüs pandemisi nedeniyle duran turizm sektörünü canlandırmak amacıyla ülkede tatile çıkacak kişilere finansal destek verme kararı aldı. Kyodo Haber Ajansı’nın aktardığına göre, hükümet, ‘Seyahate Çık adlı inisiyafif altında, tatile çıkacak vatandaşlarına günlük 20 bin yen (185 dolar) destek sağlayacak.

Söz konusu finansal desteğin seyahat masraflarının yarısını karşılayacağı belirtildi. Hükûmetin buna ek olarak vatandaşlarına restoran ve dükkanlarda geçerli olacak indirim kuponu dağıtacağı kaydedildi.

Söz konusu uygulamanın Temmuz ayı başında başlaması bekleniyor. Uygulama, Japonya seyahat acentalarına veya doğrudan ülkedeki otellere veya geleneksel Japon misafir evlerine başvuru yapanlar için geçerli olacak. Uygulama, dışarıdan ülkeye geleceklerin masrafları için geçerli olmayacak.

Olimpiyat’ın ertelenmesiyle birlikte sektör dibi gördü

Turizm, ülkede virüsten en fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor. Tokyo’da düzenlenmesi planlanan olimpiyat oyunlarının da ertelenmesiyle ve ülke sınırlarının kapalı kalmasının devam etmesiyle birlikte ülkeye yabancı turistlerin gelmesine ilişkin beklentiler de azaldı.

Tokyo Şoko Araştırma adlı şirketin anketine göre pandemi döneminde 31 şirket, Nisan ayında iflas başvurusu yaptı.

Başbakan Şinzo Abe, pazartesi günü Tokyo’da uygulanan OHAL’in kaldırıldığını duyurdu.

Seyahate Çık inisiyatifi için devlet bütçesinden 1,35 trilyon yen ayrıldığı kaydedildi. Bu miktarın, Abe’nin 200 trilyon yeni geçeceğini duyurduğu acil durum paketinden sağlanacağı belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER