A3 Haber

Yunanistan 25 ülkeden turist kabul edecek: Türkiye listede yok

Yunanistan 25 ülkeden turist kabul edecek: Türkiye listede yok

Yunanistan 25 ülkeden turist kabul edecek: Türkiye listede yok
Mayıs 27
23:30 2020

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Yunanistan, aralarında İsrail ve Almanya’nın da bulunduğu 25 ülkeden turist kabul edeceğini açıkladı. Türkiye listeye alınmadı.

A3 Haber Merkezi- Normalleşme adımlarının atıldığı Avrupa’da, Yunanistan 25 ülkeden turist kabul edeceğini açıkladı. Yunanistan’da 14 gün karantina kuralının uygulanmayacağı seyahatlerin, haziran ortasından itibaren başlayacağını belirtildi. Ekonomisinin yüzde 20’sini turizm gelirlerinin oluşturduğu Yunanistan’da, önümüzdeki günlerde hangi ülkelerden turist kabul edileceğine dair bir liste yayınlanacağı, bu listede 20-25 ülkenin bulunacağı ifade edildi. Ülkeler arasında Orta Avrupa ve Balkan ülkelerinin de yer alacağı ifade ediliyor.

Selanik’e uluslararası uçuşlar 15 Haziran’da başlıyor

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Yunanistan’ın Alman turistleri 15 Haziran’dan itibaren kabul etmeye başlayacağını duyurmuştu. Mitsotakis, Selanik’e uluslararası uçuşların da yine 15 Haziran tarihinden itibaren başlatılacağını açıkladı. Daha önce uçuşların 1 Temmuz’da başlamasının planlandığı açıklanmıştı ancak bu tarih 15 güne öne çekildi.

Yunan adalarına uluslararası uçuşların da 1 Temmuz tarihinden itibaren başlatılması planlanıyor. Vaka sayılarının yüksek olduğu ülkelerden de adalara uçuşların, 15 Temmuz’dan sonra başlamasına izin verilmesi düşünülüyor. Yunanistan, İtalya, İspanya ve Hollanda haricinde Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşlarını 14 gün karantinada kalmaları koşuluyla ülkeye kabul edecek. İngiltere ve AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarıysa Yunanistan’a kabul edilmeyecek.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER