A3 Haber

Nijerya’da beş köye silahlı saldırı: En az 60 kişi yaşamını yitirdi

Nijerya’da beş köye silahlı saldırı: En az 60 kişi yaşamını yitirdi

Nijerya’da beş köye silahlı saldırı: En az 60 kişi yaşamını yitirdi
Mayıs 28
18:33 2020

Nijerya’nın kuzeybatısında düzenlenen silahlı saldırılarda en az 60 kişi yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Nijerya’nın kuzeybatısında silahlı saldırganlar köylere saldırdı. AFP’de yer alan habere göre, bir düzine saldırgan motosikletlerle 5 köyü bastı. Yerel hastanelerden yapılan açıklamalara göre şu ana kadar en az 60 kişinin öldüğü ifade edildi.

Ulusal basında çıkan haberlere göre, yaklaşık 100 motosikletli silahlı kişi, Sokoto eyaletine bağlı komşu köyler Garki, Dan Aduwa, Kuzari, Katuma ve Masawa’da etrafa ateş açtı. Saldırılarda en az 60 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Sokoto Eyaleti Polis Sözcüsü Muhammad A Sadiq, olayla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Kabile çatışmaları artmış, motosiklet kullanımı yasaklanmıştı

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Batı Afrika ülkesinde kabileler arası zaman zaman çatışmalar yaşanıyor ve silahlı çeteler de bu çatışmalardan yararlanarak saldırılar düzenleyerek yağma yapıyorlar.

Hayvancılıkla ilgilenen Fulaniler, hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç ederken; güneydeki çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştıklarını ve bu nedenle kendilerine saldırdıklarını iddia ediyor.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER