A3 Haber

Demirören Medya hakkında çarpıcı iddia: Hürriyet, Milliyet ve Posta kapanıyor mu?

Demirören Medya hakkında çarpıcı iddia: Hürriyet, Milliyet ve Posta kapanıyor mu?

Demirören Medya hakkında çarpıcı iddia: Hürriyet, Milliyet ve Posta kapanıyor mu?
Mayıs 30
20:00 2020

Demirören Medya’nın dijital dönüşüm kararı aldığı iddia edildi. Alınan kararla birlikte tüm gazateler sadece online mecralarda olacak ve günlük kağıt gazete basılmayacak. 

Medyaradar’ın üstü düzey kaynaklara dayandırdığı haberde, Demirören Medya dijital dönüşüm kararı aldı. Kurum bünyesindeki Hürriyet, Milliyet ve Posta artık sadece internet sitesi üzerinden yayın hayatına devam edecek.  

Kararın alınmasında, artan kağıt maliyetleri ve evden çalışma düzenine geçişle dijital dönüşümün daha uygun olacağı fikri etkili olduğu belirtildi. 

Medyaradar’a konuşan kaynaklara göre karar, dünkü yönetim toplantısında alındı.

Toplantı sonrasında, dün gazete binasında çalışanlara eşyalarını toplamaları için Perşembe gününe kadar mühlet verilmişti. Başta Hürriyet olmak üzere, gazetelerin bayramda basılmaması aslında Demirören yönetiminin bugünkü kararı için önemli bir sinyaldi.

Çalışanlarsa eşyaları toplama talimatı sonrası endişeli bekleyiş içerisinde.

Demirören Medya Grubu’ndan açıklama

Demirören Medya Grubu, sosyal medya ve bazı internet sitelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Demirören Medya Grubu ile ilgili olarak Sosyal Medya ve bazı mecralarda manipülasyon amaçlı olarak yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tip manipülasyon amaçlı haberleri yapanlar hakkında SPK nezdinde suç duyurusunda bulunmak da dahil olmak üzere her türlü yasal yollara başvuracağımızı ve Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na da gerekli KAP açıklamasını yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Ahmet Hakan yalanladı

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Demirören Medya’nın dijital dönüşüm kararı aldığını, kurum bünyesindeki Hürriyet, Milliyet ve Posta’nın yayınlarına internet üzerinden devam edeceği iddialarını yalanlayarak, “Bunun tek harfi bile doğru değil… Hürriyet, son dönemde artan tirajıyla sektörün öncüsü durumunda…” ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER