A3 Haber

EYT’lileri önce iktidar, şimdi de koronavirüs vurdu

EYT’lileri önce iktidar, şimdi de koronavirüs vurdu

EYT’lileri önce iktidar, şimdi de koronavirüs vurdu
Mayıs 31
10:51 2020

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İşsiz kalanların arasında durumu en trajik olanların başında ise emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) gelmektedir” dedi.

A3 Haber Merkezi- Koronavirüs salgını nedeniyle kapanan ya da faaliyetlerine ara veren işyerlerinde çalışan çok sayıda kişinin işsiz kaldığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuyu Meclise taşıyarak soru önergesi verdi.

Gürer, “Kapanan işyerleri ve faaliyetlerine ara veren işyerlerinde yüz binlerce yurttaşın işsiz kaldığı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte durumları en trajik olanların başında EYT’liler geliyor. Sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısını doldurduğu halde yaş koşulu nedeniyle emekli olamayan, yeni bir iş başvurusu yaptığında ise ‘yaşlısın’ diye işe alınmayan yurttaşlar, pandemi sürecinde daha çok mağdur oldular” dedi.

Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan “EYT’liler olarak bilinen ve yaş sınırı nedeniyle emekli olamayanların durumlarının, virüsün yarattığı olumsuzluklar da dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi ve emeklilik haklarının verilmesi düşünülmekte midir” sorusuna yanıt istedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER