A3 Haber

Napolyon’un gerçek yüzü yapay zekayla yaratıldı

Napolyon’un gerçek yüzü yapay zekayla yaratıldı

Napolyon’un gerçek yüzü yapay zekayla yaratıldı
Mayıs 31
20:11 2020

Hollandalı bir fotoğrafçı, yapay zeka yardımıyla Fransız İmparator Napolyon Bonaparte’ın gerçeğe yakın bir portesini oluşturdu.

Fransız İmparator Napolyon Bonaparte her ne kadar Jacques Louis-David, Horace Vernet ve Vasiliy Vereşagin gibi ressamlar tarafından ölümsüzleştirilmiş olsa da; muhtemelen hiçbirisinin tablosu, Hollandalı fotoğrafçı Bas Uterwijk’in bir araya getirdiği portre kadar gerçekçi değildi.

Fotoğrafçı Uterwijk, Art Breeder isimli bir yazılımın yardımıyla 19. yüzyılın başına damgasını vurmuş Napolyon’un portesini fotoğraf kalitesine yakın biçimde yeniden yarattı.

Tabloları bir araya getirdi

‘Ganbrood’ takma ismini kullanan Hollandalı sanatçı, 1804-1814 arası kendini Fransa İmparatoru ilan edip tüm dünyaya hükmetmeye çalışan Napolyon’un portesini Art Breeder sayesinde pek çok tablosunu bir araya getirerek ortaya çıkarttığını söyledi.

Napolyon’un üstündeki giysileri Fransız neoklasik dönem ressamı Jacques-Louis David’ın tablosundan ‘aşırdığını’ belirten Uterwijk, bunun nedenini kullandığı yazılımda giysileri yeniden yaratma işlevinin bulunmayışıyla açıkladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER