Site icon A3 Haber

Hisse kavgası: Küçük yatırımcıların isyanı sosyal medyada ilk sırada

Covid-19 test kiti üreten Türk firmasının borsadaki hisselerindeki ani yükseliş ve düşüşler, küçük yatırımcılar ile şirketin sahibi yatırım holdingini karşı karşıya getirdi. Hisse kavgası sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Güler Yatırım Holding’in iştirakleri arasında yer alan RTA Laboratuvarları şirketinin hisselerindeki hareketlilik, şirket ile küçük yatırımcıyı karşı karşıya getirdi. Laboratuvarın ürettiği Covid-19 test kitlerinin Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul görmesinin ardından yaşanan gelişmeler ilgiyle izlenmeye başladı.
Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsü ile mücadele borsaya da sıçradı. Uzun yıllardır Kocaeli’nde faaliyet gösteren RTA Laboratuvarları kendi geliştirdiği tanı kiti ile bir anda dikkatleri üzerine çekti. İstanbul merkezli Güler Yatırım Holding’in iştirakleri arasında yer alan laboratuvarın ürettiği tanı kiti Dünya Sağlık Örgütü’nün 20 Mayıs 2020’de yayımladığı raporla, RTA’nın Yeni Tip Koronavirüs Test Kitlerini, “Acil Uygulamalarda Kullanım Listesi”ne eklendi.

Sosyal medyada örgütlendiler

O tarihe kadar borsada inişli çıkışlı grafik izleyen ve pek çok küçük yatırımcının itibar etmediği şirket hisseleri bir anda 2 liralardan 50 liraya doğru yükselmeye başladı. Hisse sahibi küçük yatırımcı şirketin kazancına sevinirken birdenbire hayal kırıklığına uğradı. Nedeni, bir hafta sonra laboratuvarın hisselerinin aniden düşmesiydi.
Yaşanan gelişmelerin ardından küçük yatırımcılar sosyal medya üzerinden “Rtalb ve Glryh Hissedarları” adında grup kurarak örgütlendiler. Yaşanan gelişmelerin, laboratuvarı kontrol eden Güler Yatırım Holding’in blok satış yöntemini kullanarak hisse değerlerini düşürdüğünü iddia ettiler.

Şirket açıklama yaptı

Yaşanan bu gelişmelerden sonra, #RTALB etiketi (hastag) ile yaptıkları paylaşımlar ile bir anda sosyal medyada Türkiye’nin en çok konuşulan konusu haline geldi. Tartışmalar sürerken, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi tarafından (KAP) Kamuoyu Aydınlatma Platformuna gönderilen açıklamada ise şöyle dendi:
“İştirakimiz A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından şirketimize yapılan bildirimde; şahsi sosyal medya hesaplarından şirketimiz piyasa fiyatı, bilanço beklentileri gibi mesnetsiz yayın yapan personelin iç kontrol süreçleri neticesinde iş akitlerinin sonlandırıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Ayrıca, üçüncü şahıslarca sosyal medya mecralarında organize bir şekilde şirketimizi karalamaya yönelik kötü niyetli ifadeler, şirketimizin ticari faaliyetlerine, itibarına ve imajına zarar vermektedir.
Bir Biyoteknoloji şirketi olarak pandemi yaşanan bugünlerde tamamen bu konuya odaklanmışken ne yazık ki bu karalayıcı ifadeler paydaşlarımız ve şirketimiz açısından olumsuz sonuçlara yol açmaktadır.”

https://www.kap.org.tr/tr/BildirimPdf/847930

Exit mobile version