Türkiye’de 15 ilde uygulanan sokaÄŸa çıkma ve seyahat kısıtlaması sona erdi: Trafik hareketliliÄŸi baÅŸladı

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 14 büyükşehir ile Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları sona erdi.
İçişleri Bakanlığınca, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 14 büyükşehir ile Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları kaldırıldı.
İçişleri Bakanlığının genelgesiyle, istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak’ta hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi.
Trafik hareketliliği başladı
Ayrıca, söz konusu illere bir süredir uygulanan “şehir giriş-çıkış kısıtlaması” da bu gece itibarıyla son buldu. Genelge kapsamında vatandaşlar, şehirler arası seyahatlerini belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirebilecek.
İçişleri Bakanlığı, 15 ilde uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 877 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığını duyurdu.
Kısıtlamaların sona ermesiyle trafik hareketliliğinin başladığı belirtiliyor.