A3 Haber

120 milyon borcu olan MHP’li Akçakoca Belediyesi, 3 milyon liraya tekne satın aldı

120 milyon borcu olan MHP’li Akçakoca Belediyesi, 3 milyon liraya tekne satın aldı

120 milyon borcu olan MHP’li Akçakoca Belediyesi, 3 milyon liraya tekne satın aldı
Haziran 02
14:35 2020

MHP’li Okan Yanmaz’ın başkanlığını yaptığı ve 120 milyon 235 bin 624 lira borcu olan Düzce Akçakoca Belediyesi, “Acil durum” maddesine dayandırdığı ihaleyle 3 milyon 150 bin liraya gezi teknesi satın aldı.

A3 Haber Merkezi- MHP’li Akçakoca Belediyesi, 3 milyon 150 bin liraya çift gövdeli katamaran gezi teknesi satın aldı. Belediye meclisinde AKP, CHP ve İYİ Partili üyelerin bu alım kararına aleyhte oy vermesine rağmen çoğunluğa sahip olan MHP’li üyeler tekne alımı için olumlu oy kullandı.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde AKP’den MHP’ye geçen Akçakoca Belediyesinin yeni başkanı Okan Yanmaz göreve geldikten hemen sonra AKP’li başkan Cüneyt Yemenici’den kalan 120 milyon 235 bin 624 lira 49 kuruşluk borcu, ilçeye astırdığı afiş ile duyurmuştu.

İhale ‘Acil durum’ maddesine dayandırıldı

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Düzce’nin Akçakoca Belediyesi, “İlçeye gelen iş insanları, turistler ve yöre halkının doğal ve tarihi güzelliklerden faydalanmaları” gerekçesiyle 400 kişilik gezi teknesi ihalesine çıktı.

Teknenin ihalesi, yasadaki “Afet ve deprem gibi acil durum” maddesine dayandırılarak pazarlık usulüyle yapıldı ve ihaleyi İçöz Yatçılık firması aldı.

Akçakoca Belediyesi Başkanı Okan Yanmaz, göreve geldiğinde “Gezi teknesi olmayan şehirde turizm mi olur?” diyerek gezi teknesi alımı için çalışmalara başlandığını duyurmuştu.

Restoran olacak, düğün, nişan yapılacak

Üç katlı, 400 kişi kapasiteli, 24 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde olan tekne, yüzer restoran olarak da hizmet verecek. Deniz turlarının yanı sıra teknede düğün nişan da yapılacak.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER