Site icon A3 Haber

Kadın öğretmeni darp eden okul müdürüne ödül gibi ceza!

Elazığ’da Hıdır Sever Anadolu Lisesi’nde görev yapan kadın beden öğretmeni B.C.’yi darp ettiği iddiasıyla açığa alınan okul müdürü Halil Tan’ın bir süre sonra Arıcak ilçesinde bulunan bir lisede müdür olarak görevlendirildiği öne sürüldü.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, dü. Yapılan görevlendirmeye tepki gösteren Akkaş, ”Bu şahsın bir kadın öğretmeni darp ettiğini bile bile böyle bir görevlendirme yaptılarsa herhalde bu görevlendirmeyi onaylayan kişilerin de şiddetten yana bir anlayış içerisinde oldukları ortaya çıkıyor” dedi.

Telefonla ulaştığımız Arıcak İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Halil Tan ise iddialarla ilgili konuşmak istemediğini kaydetti.

Elazığ merkezde bulunan Hıdır Sever Anadolu Lisesi’nde 14 Şubat 2019 tarihinde beden eğitimi öğretmeni B.C.’yi darp etmesi sonrasında şikayet üzerine görevden uzaklaştırılan Eğitim-Bir-Sen üyesi Halil Tan’ın Arıcak Anadolu Lisesi’ne müdür olarak görevlendirmesine Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş tepki gösterdi.

“Maaş kesme cezası uygulandı mı bilemiyoruz”

Sözcü’ye konuşan Aktaş, darp ettiği iddiasıyla görevden uzaklaştırılan okul müdürünün valilik onayıyla başka bir okulda görevlendirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Valilik onayıyla görevlendirme yapılmış”

Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Vali yardımcısı söyleyince Kaymakam Bey de ‘bir mahsuru yok’ demiş. Bilgi alma düşüncesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne sormuş Müdür Bey de ‘bir şeyi yok’ diye cevap vermiş. Sonrasında ise darp uygulayan bu şahsa görev verme işlemi gerçekleştirilmiş.

“Onaylanan kişiler şiddetten yana bir anlayış içerisinde”

Darp iddiasıyla açığa alınan Halin Tan’ın tekrar müdürlük görevine getirilmesini doğru bulmayan Akkaş,

Olayla ilgili telefonla ulaştığımız Arıcak İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Halil Tan iddialarla ilgili konuşmak istemediğini kaydetti.

Exit mobile version