A3 Haber

CHP’li Banu Özdemir’in avukatı: Yargı pandemi altında, hukuksuzluk virüsü pik noktasına ulaştı…

CHP’li Banu Özdemir’in avukatı: Yargı pandemi altında, hukuksuzluk virüsü pik noktasına ulaştı…

CHP’li Banu Özdemir’in avukatı: Yargı pandemi altında, hukuksuzluk virüsü pik noktasına ulaştı…
Haziran 04
13:59 2020

İzmir’de bazı camilerin hoparlörlerinden “Çav Bella” parçasının duyulduğu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle önce tutuklanan sonra serbest bırakılan ve hakkında üç yıl hapis istenen CHP’li Banu Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ, bir açıklama yaptı. Karadağ, “Türk yargısı yıllardır pandemi altındadır. Hukuksuzluk virüsü yargının her kademesine yayılmış, pik noktasına ulaşmıştır. Yargı organları adaleti sağlama işlevini yitirmiş, iktidarın sopasına dönüşmüştür” dedi.

A3 Haber Merkezi | CHP’li Banu Özdemir hakkında üç yıl hapis istenen iddianame, kamuoyunda tartışma konusu oldu. Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ, iddianameye ilişkin bir açıklama yaptı.

Kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Av. Karadağ, “Işık hızında düzenlenen bu iddianame, muhalifseniz her an haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklanıp cezaevine atılabileceğiniz anlamına gelmekte, topluma bir mesaj verilmekte, korku iklimi yaratılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Av. Karadağ’ın açıklamasının tamamı şöyle:

  • Bugün Banu Özdemir ile ilgili basında çıkan haberler sonrası şu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.
  • Müvekkilim hakkında bir iddianame düzenlenmiş olup; İddianame bir bütün olarak değerlendirildiğinde, savcılık makamının müvekkilin üzerine atılı suçu işlediği yönünde somut bir delil bulamadığı, müvekkilimin siyasi kimliğine atıf yaparak olayı siyasallaştırdığı görülecektir.
  • İddianamenin 3. paragrafında “şüphelinin kimliğine siyasi bir partinin adı eklenmiş” ifadelerine yer verilerek CHP’li olduğuna atıfta bulunulmuş, müvekkilimin sosyal statüsü ve sosyal medyadaki takipçi sayısı gereği üzerine atılı suçu işlediği iddia edilmiştir.
  • Müvekkilimin paylaşımlarında suç unsuru bulamayan iddia makamı niyet okuyarak suç yaratmaya çalışmaktadır.
  • Banu Özdemir hakkında ışık hızında düzenlenen bu iddianame; muhalifseniz her an haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklanıp cezaevine atılabileceğiniz anlamına gelmekte, topluma bir mesaj verilmekte, korku iklimi yaratılmaya çalışılmaktadır.
  • Banu Özdemir hiçbir suç işlememiştir. İddianamede de itiraf edildiği gibi tek suçu Cumhuriyet Halk Partili olmaktır.
  • Türk Yargısı yıllardır bir pandemi altındadır. Hukuksuzluk virüsü yargının her kademesine yayılmış, artık pik noktasına ulaşmıştır. Yargı organları adaleti sağlama işlevini yitirmiş, iktidarın sopasına dönüşmüştür. Kontrollü normalleşme günleri yakındır. Türkiye tekrar demokratik ve laik bir hukuk devleti haline gelecek, en büyük pay sahibi de bağımsız avukatlar olacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER