A3 Haber

Vekilliklerin düşürülmesine siyasilerden sert tepki: Mecliste darbe var!

Vekilliklerin düşürülmesine siyasilerden sert tepki: Mecliste darbe var!

Vekilliklerin düşürülmesine siyasilerden sert tepki: Mecliste darbe var!
Haziran 04
18:25 2020

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Enis Berberoğlu ve HDP’li Leyla Güven ile Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesine siyasiler sert tepki gösterdi.Saray talimatıyla üç ismin milletvekilliğinin düşürüldüğünü belirten siyasiler, kararı “Demokrasiye vurulmuş bir darbe” olarak değerlendirdi.

A3 Haber Merkezi | CHP’li Enis Berberoğlu ve HDP’li Leyla Güven ile Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesi üzerine siyasiler sert tepki gösterdi.

İnce: Saray talimatıyla milletvekilliklerinin düşürülmesi demokrasiye darbedir

Sosyal medya hesabından açıklama yaparak karara tepki gösteren CHP’li Muharrem İnce, “”Milletin seçtiği temsilcilerinin saray talimatıyla ve AKP yargısı eliyle haksız, hukuksuz bir şekilde Milletvekilliklerinin düşürülmesi millet iradesine, demokrasiye açıkça darbedir. Ne yaparlarsa yapsınlar Demokrasi için mücadele edenler kazanacak” ifadelerine yer verdi.

Özgür Özel: Demokrasi ortadan kaldırılmıştır

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kararı kişisel Twitter hesabında eleştirdi ve “Saray’dan gelen talimatla Enis Berberoğlu ve iki HDP’li milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi millet iradesine kumpastır. Yargıya da yasamaya da talimatı veren aynı tek adamdır. Saray rejimiyle kuvvetler birliği yaratılmış, demokrasi ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Ağbaba: Saray emriyle halk iradesine açık bir darbe!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Az önce Meclis’te, Saray emriyle halk iradesine açık bir darbe yapıldı! Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ile HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın vekillikleri, haklarındaki kararın okunmasıyla düşürüldü. Er ya da geç; DEMOKRASİ! DEMOKRASİ! DEMOKRASİ!”

Engin Altay: AKP yargısı eliyle siyaset dizaynıdır

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, Twitter hesabından gösterdiği tepkide, “Atatürk’e hesap soran TBMM’nin Erdoğan’dan talimat alması üzücü, düşündürücü ve kaygı vericidir. Bu işlem demokrasiye darbedir, AKP yargısı eliyle siyaset dizaynıdır. #DarbeciAkp #MeclisteDarbeVar #EnisBerberoglu” ifadelerini kullandı.

HDP’li Temelli: Sizin oylarınızla seçilmediler ki…

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP’li Güven ve Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin, “Ne Leyla Güven ne Musa Farisoğulları sizin oylarınızla seçilmediler ki sizin okuduğunuz saray talimatıyla vekillikleri düşsün. Sayın Güven ve Farisoğulları Kürt halkının iradesidir, milletvekilidir” dedi.

CHP’li Tanal: Tek adam rejiminin kalıcı hale getirilmesinin kilometre taşları döşeniyor

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Twitter hesabından gösterdiği tepkide, şu ifadeleri kullandı:

“Halen Anayasa ve AİHM yargılaması devam eden; Mvekillerinin dokunulmazlığının düşürülmesi;Anayasa ve demokrasiye yönelik bir darbedir. Buradaki amaç -Gündem değiştirmek -Millet ittifakını bozmak -Türkiyeyi gerginleştirmek için dönem sonu beklenilmedi Bu provakasyon bir eylemdir.

Enis Berberoğlu ve 2 vekilin TBMM üyeliğinin düşürülmesi, halkın iradesinin hiçe sayılmasının ötesinde bir durumdur. 28 Şubat bin yıl sürmedi ama tek adam rejiminin kalıcı hale getirilmesinin kilometre taşları döşeniyor. Hak, hukuk, adalet mücadelesiyle hesaplar bozulacak!” 

Barış Atay: Bu tek bir adamın, kendini halktan üstün görmesidir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, “Bu; tek bir adamın, kendini halktan ve halkın iradesinden üstün görmesidir” ifadelerini kullandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Halk iradesine darbe yapıldı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da Twitter hesabından tepki göstererek,

“Darbe tehlikesi var propagandası yapanların darbe için zemin hazırladığını söylemiştik. Biraz evvel TBMM Genel Kurulu’nda 3 milletvekilinin milletvekilliğini düşürüldü. Halk iradesine darbe yapıldı. Darbeciler yenilecek, halk kazanacak!” dedi.

Baş, sürece ilişkin şunları yazdı:

“Açık hukuksuzluk şöyle işledi:

1-Milletvekili seçilmeden önce haklarında açılmış davalarla ilgili “durdurma” kararı verilmesi gerekirken verilmedi.

2- Yargıtay hızlıca cezaları “onadı”

3- AYM’ye yapılan itirazlarla ilgili karar çıkması beklenmedi.

4- Teamül olarak bu fezlekeler dönem sonuna kadar bekletiliyorken bu sefer derhal okutuldu.

5- Okunduğu anda oylama bile yapılmadan milletvekillikleri düşüyor.

6- Oylama yapılmadı ama AKP’li vekiller bu darbeyi alkışlarıyla onayladılar…Belli ki ferman Saray’dan gelmişti.

7- Bu arada zamanında ilgili mahkeme kararlarını veren hakimler, savcılar çoğunlukla FETÖ üyeliğinden şu anda cezaevinde!

8- AKP/Saray iktidarı FETÖ’cülerin verdiği kararlara dayanarak, üste hukuksuzluklar ekleyerek halkın iradesine darbe yaptılar.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER