A3 Haber

Bakan Karaismailoğlu: 8 Haziran’da YHT sefer sayısı 20’ye çıkıyor

Bakan Karaismailoğlu: 8 Haziran’da YHT sefer sayısı 20’ye çıkıyor

Bakan Karaismailoğlu: 8 Haziran’da YHT sefer sayısı 20’ye çıkıyor
Haziran 05
15:36 2020

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “YHT hatlarının yarı kapasite ile çalışması nedeniyle vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine seferleri artırıyoruz. 8 Haziran 2020 tarihinden başlamak üzere YHT sefer sayısını 20’ye çıkartıyoruz” dedi.

A3 Haber Merkezi- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs tedbirleri nedeniyle ara verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin, 28 Mayıs’ta Ankara-İstanbul seferi ile başlatıldığını anımsatarak, seferlerin devam ettiğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, “Trenlerimiz de şu anda yarı kapasite ile hizmet veriyor. HES (Hayat Eve Sığar) kodu almış vatandaşlarımız bu tren seferleri ile seyahat ediyor” dedi.

“Ankara-Söğütlüçeşme-Ankara arasında dört sefer konulacak”

Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya ve Konya-İstanbul hatlarında günde toplam 16 YHT seferinin yapıldığını ancak vatandaşların yoğun taleplerine yetmediğini vurguladı. Söz konusu seferlerin Bilim Kurulu’nun belirlediği önlemlerle düzenlendiğine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu: “Yarı kapasite ile çalışan YHT hatlarımıza vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine sefer sayılarımızı artırmaya karar verdik. Bu nedenle vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 8 Haziran 2020 tarihinden başlamak üzere Ankara-Söğütlüçeşme-Ankara arasında 4 adet daha tren sefere konularak toplam YHT adedini 16’dan 20’ye çıkartıyoruz. Ayrıca, yüksek hızlı trenler pandemi nedeniyle duruş yapmadığı Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze ve Bostancı istasyonlarında durmaya başlayacak.

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER