A3 Haber

Erdoğan kendisine iki başdanışman daha atadı: İşte o isimler

Erdoğan kendisine iki başdanışman daha atadı: İşte o isimler

Erdoğan kendisine iki başdanışman daha atadı: İşte o isimler
Haziran 05
08:53 2020

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına, Ayşe Nur Bahçekapılı ile Meltem Taylan Aydın’ın atanmasına dair kararlar Resmi Gazete’de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na, Ayşe Nur Bahçekapılı ile Meltem Taylan Aydın atandı.

Söz konusu atamalar, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12’inci ve 13’üncü maddeleri gereğince yapıldı.

Ayşe Nur Bahçekapılı: Fatih Terim’in dünürü

23. ve 24. dönemde AKP Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanvekilliği yapan Ayşe Nur Bahçekapılı, aslen Trabzonlu.

26 Kasım 1954’te Trabzon Maçka’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Sosyal Demokrat Hareket Platformunda Kadın, Eğitim ve Hukuk Atölyelerinin İstanbul Sorumlusu olarak görev üstlendi.

23 ve 24. Dönemde AKP’den İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Sözcülüğü, Türkiye Küba Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AKP Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

Ayşe Nur Bahçekapılı bir süre tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora ile evli kalmıştır. Halen bekardır.

Fatih Terim’in kızı Buse Terim’in eşi Volkan Bahçekapılı, Ayşe Nur Bahçekapılı’nın yeğenidir.

Meltem Taylan Aydın kimdir?

Meltem Taylan Aydın, 1973 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Lisansüstü çalışmalarını ekonomi alanında gelişmekte olan ülkelerde makroekonomik performans analizi ve davranışsal ekonomi konularında yaptı.

2008 yılında ise Başbakanlık Müşavirliğine atanan Meltem Taylan Aydın, 2014 yılında Harvard Üniversitesi Yükselen Liderler programına kabul edildi. Harvard Extension School’da İşletme yüksek lisans programına devam etmektedir.

Halen Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görev yapmakta olup, Haziran 2017 tarihinde Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.

Meltem Taylan Aydın, 09 Ekim 2018’de Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ekonomi Politikaları Kuruluna atanmıştır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER