A3 Haber

2020 model Türkiye: Cep telefonu ile konuşmak için minareye çıkıyorlar

2020 model Türkiye: Cep telefonu ile konuşmak için minareye çıkıyorlar

2020 model Türkiye: Cep telefonu ile konuşmak için minareye çıkıyorlar
Haziran 08
13:23 2020

Kırıkkale’nin İmamoğlu Çeşmesi köyünde GSM hatlarının çekmemesi yurttaşları sıkıntıya soktu. Cep telefonuyla konuşabilmek için ya cami minaresine ya da köye yakın dağın yamacına çıkan köy halkı, bu durumun düzeltilmesini talep ediyor.

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine 8 kilometre uzaklıktaki 500 nüfuslu İmamoğlu Çeşmesi köyünde, GSM hatlarının çekmemesi, köy halkını sıkıntıya soktu. Vatandaşlar, yakınları ve arkadaşlarıyla iletişim kurabilmek için ya köy meydanında bulunan caminin minaresine ya da köyün karşısındaki dağın yamacına çıkıyor. Teknolojinin gelişmesine rağmen zor şartlarda telefon ile konuşabilen köylüler, bu durumun düzeltilmesini istedi.

“Ya minareye ya dağa çıkıyoruz”

Köy halkından İsmail Özhan, köyde şebeke sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Köye Ankara’dan geldim. Telefon çekmediği için mecbur minareye çıkıyoruz ya da dağın başına çıkıyoruz” dedi.

“İnternet olmadığı için derslerime bakamıyorum”‘

Üniversite öğrencisi Seyit Şahin ise, “Bu pandemi sürecinde hocalar bize ödevler verdi. Köyde internet erişimimiz kısıtlı. Arada caminin minaresine çıkıp konuşuyoruz. İnternet olmadığı için derslerime bakamıyorum” diye konuştu.

Köyde yaşayan yaşlılar da, yetkililerden yardım isteyerek, özellikle gençlerin mağdur olduğunu, köye baz istasyonunun kurulmasını istedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER