A3 Haber

Faturalar cep yakıyor, yurttaş ödeyemiyor: 4 milyon abonenin elektriği kesildi!

Faturalar cep yakıyor, yurttaş ödeyemiyor: 4 milyon abonenin elektriği kesildi!

Faturalar cep yakıyor, yurttaş ödeyemiyor: 4 milyon abonenin elektriği kesildi!
Haziran 08
12:55 2020

Geçtiğimiz yıl üç kez zamlanan elektrik ücretlerinin ardından yaklaşık 4 milyon fatura ödenemediği için abonelerin elektriği kesildi. Çok sayıda aboneye icra takibi başlatıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2019 yılında üretilen 329 milyon 685 bin 762 faturanın yüzde 1,26’sı ödenmediği için abonelerin elektriğinin kesildiğini, yüzde 0,078 aboneye de icra takibi başlatıldığını açıkladı. Bakan Dönmez, elektriği kesilen abonelerin toplam borcunun ise 2 milyar 491 milyon 16 bin 274 TL olduğunu bildirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yurttaşların elektrik dağıtım şirketlerine olan borçlarıyla ilgili soru önergesine yanıt veren Bakan Dönmez, 2019 yılı sonu itibariyle 44,96 milyon elektrik tüketicisi bulunduğunu, bunların yüzde 4,2’sinin kendi isteğiyle elektrik aboneliğini iptal ettirdiğini de belirtti.

Gürer elektrik ücretlerine gelen zamları, yüksek enflasyon ve diğer olumsuzluklar nedeniyle yurttaşların elektrik faturalarını ödemekte zorlandığını belirterek şunları söyledi:

“Sayın Bakanın verdiği bilgiye göre 329 milyondan fazla faturanın yüzde 1,26’sı ödenmediği için abonelerin elektriği kesilmiş. Bu oran yaklaşık 4 milyon faturaya denk geliyor. 2019 yılında üç kez zamlanan elektrik ücretleri bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 50’den fazla zamlandı. Ülkemizde yaşanan koşullardan dolayı evine ekmek götüremeyen binlerce yurttaş var. Zam üstüne zam yapılarak gönderilen faturalar da doğal olarak ödenemiyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER