A3 Haber

HDP’den ittifak çıkışı: ‘Kimse kapalı kapılar ardında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak’

HDP’den ittifak çıkışı: ‘Kimse kapalı kapılar ardında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak’

HDP’den ittifak çıkışı: ‘Kimse kapalı kapılar ardında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak’
Haziran 08
16:10 2020

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisiyle ittifak yapmak isteyenlerin önünün iktidar tarafından kesildiğini belirterek “Artık kimse kapalı kapılar arkasında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, olası erken seçimlerde partisiyle ittifak yapmak isteyenlerin önünün kesilmeye çalışıldığını belirterek “Artık kimse kapalı kapılar arkasında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak” dedi.

HDP Kars İl Örgütü’nü ziyaret eden Buldan burada düzenlediği basın toplantısında “Televizyon kanallarında HDP kapatılsın mı kapatılmasın mı tartışması yapılıyor. HDP dört duvardan ibaret bir parti değildir, kapısına kilit vurulacak bir parti de değildir. Siz insanların beyninde HDP’yi kapatamazsınız” dedi.

“Anketlerde düşüşü gördükleri an HDP’ye baskıları arttırıyorlar”

“Bütün bunlar AKP hükümetinin çaresizliğinin göstergesidir. Anketlerde düşüş gördükleri an HDP’ye baskılarını çoğaltıyorlar” diyen Buldan “Bu ülkeye barış, demokrasi, özgürlükler gelecekse bunlar demokrasi güçlerinin bir araya geldiği ve oluşturacağı ittifaklarla gelecektir” diye konuştu.

Buldan “Önümüzdeki seçimlerde bizimle ittifak yapılmaması için önlemler almaya başladılar. Bakalım biz başkalarıyla ittifak yapacak mıyız? Kazandıran ve kaybettiren bir pozisyonda olan milyonlarca insanın oy verdiği bir parti, başkalarına gitmek yerine, diğer partilere kapısını açacak, şeffaf ve demokratik bir ittifakın önünü açacak. İsteyen gelir, isteyen gelmez, bu kadar basittir. Artık kimse kapalı kapılar ardında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak, yapamayacak. Halkımız bunu kabul etmiyor. Halkımız, şeffaf, açık bir ittifak istiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır. Gelecek olan, bizimle ittifak yapacak olan bütün muhalefet partilerine kapımız açıktır” dedi.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan CHP milletvekili Enis Berberlioğlu’nun virüs gerekçesiyle tahliye edildiğini belirten Buldan “Ancak vekillerimiz cezaevinde kalmaya devam etti. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel gibi Leyla Güven ve Musa Farisoğulları arkadaşlarımız cezaevinde kalmaya devam ediyor. Bugün ‘HDP’ye ve Kürtler ayrı bir hukuk işliyor’ derken bundan söz ediyoruz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER