A3 Haber

Erdoğan ‘Putin ile görüşeceğim’ demişti: Kremlin’den ‘planlanmış görüşme yok’ açıklaması

Erdoğan ‘Putin ile görüşeceğim’ demişti: Kremlin’den ‘planlanmış görüşme yok’ açıklaması

Erdoğan ‘Putin ile görüşeceğim’ demişti: Kremlin’den ‘planlanmış görüşme yok’ açıklaması
Haziran 09
13:25 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği açıklamasının ardından Kremlin’den yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya lideri Putin’in Türk mevkidaşı Erdoğan ile bugün bir görüşmesinin olmayacağını söyledi. Açıklama, Erdoğan’ın Putin ile Libya hakkında bir görüşmesinin olacağını belirtmesini izledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gün içinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği sorusu üstüne, “Hayır, bugün için henüz bu yönde bir plan bulunmuyor” dedi.

“Planlanmış görüşme yok”

Sputnik’in haberine göre Peskov ardından şöyle devam etti:

“Türkiye lideri ile bugün için planlanmış bir görüşme yok, ancak biliyorsunuz ki onların (Putin ile Erdoğan) çok yakın bir iletişimi var ve bu tür görüşmeler gerekmesi halinde oldukça çabuk bir şekilde koordine edilebilir.”

Erdoğan ne demişti?

Dün yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini açıklayan Erdoğan, şunları söylemişti:

“Onunla da konuşacağım ayrıca. Bu görüşmelerde özellikle Kahire Zirvesi’ne Rusya’nın farklı bir şekilde katılması, Suudi Arabistan’ın, Abu Dabi yönetiminin, Fransa’nın orada yer alıyor olması, Ürdün’ün orada yer alıyor olması bunlar gerçekten bizi üzen süreç oldu, üzen görüşmeler oldu. Ama hepsinden öte Rusya’nın orada bu şekilde yer alıyor olması hepsinin ötesindeydi. Çünkü ‘Benim orada askerim yok’ türünde açıklamaları vardı. Ama bu arada tabii orada 19 kadar uçağı var, onlarla beraber orada şu an bulunuyor. Böyle bir durum söz konusu. Bunları kendileriyle bir konuşalım istiyorum. Kendileriyle konuştuktan sonra ne gibi adımlar atarız, bunun da planlamasını inşallah yaparız diye bir düşüncem var.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER