A3 Haber

Gergerlioğlu: KHK’lileri işe almayın, sosyal yardım yapmayın gibi gizli emirler işletiliyor

Gergerlioğlu: KHK’lileri işe almayın, sosyal yardım yapmayın gibi gizli emirler işletiliyor

Gergerlioğlu: KHK’lileri işe almayın, sosyal yardım yapmayın gibi gizli emirler işletiliyor
Haziran 09
11:02 2020

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Göreve iade bekleyen KHK’lılar için “OHAL Komisyonu’ndan geçseler bile keyfi uygulamalarla bu insanlar göreve iade edilmiyor” görüşünü savunan Gergerlioğlu, devlet içinde ihraç edilenlere yönelik “işe alınmasın”, “sosyal yardım yapılmasın” gibi gizli emirler olduğunu da ileri sürdü. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Karar TV’de açıklamalarda bulundu. Türkiye’de 90’lara dönüş yaşandığını belirten Gergerlioğlu, son zamanlarda adam kaçırmaların arttığını belirtti.  

CHP ve HDP’den üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesini değerlendiren Gergerlioğlu, “Milletin iradesine yargı kararları ile jandarmalık yapılıyor” diyen Gergerlioğlu, “Normalde teammül gereği kararların Meclis’te okunmaması gerekiyor. Yukardan emir gelince okundu. Millet bir dokunalmazlık vermiş, bunun da sonuna kadar kullanılması gerekiyordu. Anayasa uydun ama ruhuna uymadın” diye konuştu. 

Gergerlioğlu’nun açıklamalarına öne çıkan satır başları şu şekilde:

“İktidar çok rahat ‘terörist’ nitelemesi yapabiliyor”

  • Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan başörtüsü sorunu çözüldü. Fakat başka sorunlar hala çözülemedi. Dün mağdur olanlar, bugünkü sorunları görmüyor. Dün başörtülülere söylenenler, bugün Kürtlere söyleniyor. Zamanında başörtülülere de ‘terörist’ denmişti. Fakat şu anda bir benzerini, bugünün ‘öteki’lerine yapılıyor. Haksızlığa karşı çıktığınızda sürekli bir etiket yiyorsunuz.
  • İslami hassasiyetleri olan bir insan olarak söylüyorum. İçi tamamen boşaltılmış değerlere sahip, bilimden ve akıldan uzak bir gençlik yetiştiriyorlar. Bu yüzden İslami iktidarlardan kaygı duyuyorum

“KHK’lılara karşı gizli emirler veriliyor”

  • OHAL Komisyonu’ndan geçseler bile keyfi uygulamalarla bu insanlar göreve iade edilmiyor”
  • Devlet içinde ihraç edilenlere yönelik “işe alınmasın” ve “sosyal yardım almasın” gibi gizli emirler veriliyor
  • Adam kaçırmaların 90’lı yılları hatırlatacacak şekilde arttığını söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER