A3 Haber

Mersin’in doğa harikasına asansör diktiler: ‘Mağarayı da pimapen ile kapatın tam olsun!’

Mersin’in doğa harikasına asansör diktiler: ‘Mağarayı da pimapen ile kapatın tam olsun!’

Mersin’in doğa harikasına asansör diktiler: ‘Mağarayı da pimapen ile kapatın tam olsun!’
Haziran 09
12:06 2020

Bölgede yaşayan yurttaşların karşı çıkmasına rağmen Mersin’in Silifke İlçesi’ndeki Cennet Mağarası’na 10 milyon lira harcanarak asansör diktiler.

2018 yılında dönemin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Doğu Akdeniz’in önemli turizm merkezi “Cennet-Cehennem obrukları”na 10 milyon harcanarak “modernize” edeceğini duyurmuştu. İki yılın ardından biten projedeki doğa harikasına kondurulan yapıya sosyal medyada tepki yağdı.

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 10 milyon liralık desteğiyle başlayan 2018 yılında başlayan çalışmalar sona erdi. 462 basamakla inilen doğa harikası “Cennet” obruğuna artık asansör ile inilip çıkılacak. 75 metre derinlikteki “Cennet” olarak adlandırılan obruğa asansör, 130 metre derinlikteki “Cehennem” isimli alana da cam seyir terası yapıldı.

Bölgede yaşayan yurttaşların karşı çıkmalarına rağmen çalışmaları süren proje tamamlandı. Sosyal medyada ise yapılan asansör büyük tepki topladı.

2018 Mayıs’ında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: Zenginleştiriyoruz, görkemli hale getiriyoruz

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kalkınma Bakanlığının 2017 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, antik dönemden kalan obruklara yönelik proje hazırlandığını ifade ederek, “Cennet-Cehennem, birçok insanın ziyaret ettiği ettiği bir turizm bölgesi. Burada da çok ciddi eksiklikler var. Obruklara iniş çıkış çok zordu. Buraya bir asansör ve seyir terası yapıyoruz. Aşağı yukarı 10 milyon liralık bir proje geliştirdik. Şu anda çalışmaya başladık. Orayı daha da zenginleştiriyoruz, görkemli hale getiriyoruz” demişti.

Elvan, buralara yapılacak seyir terası ve asansörün, turistlerin obrukları daha iyi incelemesini sağlayacağını iddia etmişti.

“Tüm doğallık gizem yok olmuş”

Cnn Türk’te Yeşil Doğa programını sunan Güven İslamoğlu, sosyal medya hesabından Cennet Mağarası’na yapılan asansörün fotoğrafını paylaşarak tepki gösterdi. İslamoğlu, “Bu da oldu.Mersin’in Cennet mağarasına asansör diktiler. Asansör, seyir terası başka projeniz yok mu? O merdivenleri inmeden mağaranın bir anlamı yok. Tüm doğallık gizem yok olmuş. Mağarayı pimapen ile kapatın bir de kafe yapın tam olsun” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER