A3 Haber

Usta tiyatrocu Ayşegül Atik yaşamını yitirdi

Usta tiyatrocu Ayşegül Atik yaşamını yitirdi

Usta tiyatrocu Ayşegül Atik yaşamını yitirdi
Haziran 09
09:12 2020

Türk tiyatro ve sinemasının önemli isimlerinden oyuncu Ayşegül Atik, 72 yaşında yaşamını yitirdi. Usta oyuncu uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Türk tiyatrosunun önemli değerlerinden ve Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi’nin kuruluşundan itibaren Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim elemanı olarak görev yapan Ayşegül Atik dün gece yaşamını yitirdi.

En Son Babalar Duyar’da anne rolünde izlediğimiz Ayşegül Atik gece 00.10 sularında hayatını kaybetti. Acı haber, meslektaşı, öğretim görevlisi olduğu Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Koordinatörü Çetin Özen’den geldi.

Ayşegül Atik uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Ayşegül Atik kimdir?

1948 yılında doğdu. Asıl adı Mürşide Ersoy’dur. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Devlet Tiyatrosunda başta Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda rol aldı. 1978’de Devlet Tiyatrosu’ndan ayrılarak çeşitli topluluklarda çalıştı. Eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca’yla TRT tek kanal iken çeşitli skeçlerde yer aldı. Daha sonra En Son Babalar Duyar gibi televizyonda çeşitli dizilerde oynadı.

En son Yakın Doğu Üniversitesi’nde Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim görevlisi olarak görev aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER