A3 Haber

Hanefi Avcı’yı yargılayan Fethullahçı hakimler için soruşturma izni

Hanefi Avcı’yı yargılayan Fethullahçı hakimler için soruşturma izni

Hanefi Avcı’yı yargılayan Fethullahçı hakimler için soruşturma izni
Haziran 10
15:01 2020

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), kamuoyunda “Devrimci Karargah” adıyla bilinen davanın, “FETÖ üyesi “oldukları gerekçesiyle meslekten çıkartılan hakimleri Murat Üründü ve Nurullah Çınar hakkında soruşturma izni verdi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında “Devrimci Karargah Örgütüne yardım etmek” ve benzeri iddialarla hukuka aykırı olarak soruşturma ve dava açtıkları, hürriyetini kısıtladıkları gerekçesiyle ihraç edilen iki hakim hakkında soruşturma izni verildi.

Avcı’nın Haliç’te Yaşayan Simonlar adlı kitabını yayımlamasından sonra, Murat Üründü ve Nurullah Çınar’ın mensubu oldukları Fethullah Gülen Cemaati ile eylem ve fikir birliğiyle içinde, planlı ve sistematik şekilde, hukuka aykırı uydurma bahanelerle dava açtıkları belirtildi.

Gazete ilanıyla duyuruldu

HSK Genel Sekreterliği’nin gazete ilanıyla duyurduğu kararda, ihraç edilen hakimler Üründü ve Çınar’ın, Hanefi Avcı’nın Devrimci Karargah Örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlamasıyla gözaltına alınması ve tutuklanması sonrası, hukuki ve fiili hiçbir olgu ortaya koymadan, soyut basmakalıp cümlelerle tutukluluk halinin devamı, tahliye talebinin ve itirazının reddine karar verdiklerini bildirildi.

HSK, Avcı’nın şikayetçi olduğu Murat Üründü ve Nurullah Çınar hakkında kovuşturma izni verildiğini duyurdu.

Adreslerinde bulunamadığı için gazete ilanıyla savunmaları istenen Üründü ve Çınar’a 10 günlük süre verildi. Dosya Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER