A3 Haber

İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı
Haziran 10
09:44 2020

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik 26 Haziran 2009’daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın” dediği için AKP’lilerin suç duyurusu üzerine ifadeye çağrıldı.

Ankara Başsavcılığı, 6 AKP’linin yaptığı suç duyurusu üzerine eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Başbuğ’un ifadesinin alınması için İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na talimat yazısı gönderdi.

Başbuğ “FETÖ’nün siyasi ayağı için 26 Haziran 2009’daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın” demiş, Erdoğan da “Bu boru göstermeye benzemez, parlamentonun hukuku boru ile sindirilemez” demişti.

Suç duyurusunda bulunulmuştu

Erdoğan’ın AKP’li vekilleri suç duyurusunda bulunmaya çağırmasının ardından 2009’daki kanun teklifinde imzası bulunan Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın, Mustafa Elitaş, Mehmet Ceylan, Ahmet Müfit Doğan ve Yahya Doğan, 7 Şubat tarihinde avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başbuğ’un suç duyurusuna konu olan sözleri şöyleydi; “26 Haziran 2009’da bu iki konuyu içeren kanun teklifini kim hazırladı? Ben bilmiyorum. ‘Araştırsınlar’ diyorum. Ben bir ipucu veriyorum. Bu kanun teklifinin FETÖ’nün emriyle, direktifiyle hazırlandığını düşünüyorum. Çünkü ikisinde de FETÖ komplolarıyla bağlantılı bir olayla karşı karşıyayız.”

Başbuğ, savcılığın talimatı kapsamında İstanbul’da ifade verecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER