A3 Haber

Meclis’te kavga: MHP’li Olcay Kılavuz’dan Özgür Özel’e yumruklu saldırı

Meclis’te kavga: MHP’li Olcay Kılavuz’dan Özgür Özel’e yumruklu saldırı

Meclis’te kavga: MHP’li Olcay Kılavuz’dan Özgür Özel’e yumruklu saldırı
Haziran 10
00:10 2020

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’ta MHP Mersin Milletvekili-Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un yumruklu saldırısına uğradı.

Meclis Genel Kurulu’nda, CHP’li vekiller Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla yavaş oy kullanma eylemi yaptı. MHP’liler Devlet Bahçeli’nin “uzun süre bekletildiği” gerekçesiyle CHP’ye tepki gösterdi.

Daha sonra AKP’den muhalefetin söz hakkını engelleyen bir girişim oldu. AKP’nin bu tavrını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in konuşması ise MHP’liler tarafından engellenmeye çalışıldı. Özel’in arkası dönük iken MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un yumruklu saldırına uğradı.

“Kalleşce saldırı”

Saldırının ardından Halk Tv’de canlı yayımlanan “Şimdiki Zaman Siyaset” programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

“Arkadan kalleşce bir saldırıya uğradım. Herhangi bir yaralanmam yok. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arkamdan gelerek kalleşce saldırdı. Gözlüğümü yere düşürecek bir sarsıntı oldu. Hafif bir darbe aldım. Fakat benim saldırıya uğramamın ardından CHP’li milletvekilleri Kılavuz’u püskürttü. Kaba kuvvete başvuran bir anlayış ile karşılaşmak istemezdik. Biz Enis Berberoğlu için pasif bir yavaşlatma eylemi yapıyorduk. Kaba kuvvetli saldırının ardından oturuma ara verildi. Benim bir şeyim yok hafif bir darbe aldık ama daha sonra olan olaylar sırasında aktarıldığı kadarıyla Olcay beyin ciddi bir yaralanması var” dedi.

Tuncay Özkan’dan tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, MHP Mersin Milletvekili – Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e TBMM’de düzenlenen yumruklu saldırıya tepki gösterdi.

Tuncay Özkan’ın açıklamasında, “T.B.M.M’nde konuşma hakkını kısıtlamaya direnen ve özgürlüğü savunan grup başkan vekilimiz Özgür Özel’e arkadan saldıran vandallığa karşı asla taviz vermeyeceğiz. Meclis sorunlarımızı konuşacak. Çözüm arayacak. Çalışacak. Asla yılmayacağız” ifadelerine yer verdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Saray darbesi sürüyor

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, MHP Mersin Milletvekili – Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e TBMM’de düzenlenen yumruklu saldırıya tepki gösterdi. Baş, “Saray darbesi sürüyor. AKP, TBMM’de muhalif vekillerin kürsü kullanımının neredeyse tek yolu olarak kalan önerge işlemlerini hile ile bozarak muhalefetin söz hakkını engellemeye karar vermiş.Çoğunluk gücüne dayanıp tek bir muhalif sese izin vermemek için çırpınıyorlar” dedi.

 

CHP’li Özkoç: Hiçbir saldırı haklı mücadelemizi engelleyemez

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, MHP Mersin Milletvekili – Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e TBMM’de düzenlenen yumruklu saldırıya tepki gösterdi. Engin Özkoç, “Cumhuriyet Halk Partisi vekillerine yapılan hiçbir saldırı haklı mücadelemizi engelleyemez. TBMM çatısı altında demokrasi mücadelemize devam edeceğiz…” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER