A3 Haber

Yurttaş aç, yandaş tok: Cumhurbaşkanlığı’nın 30 milyonluk konserlerinin ilk gününde fiyasko

Yurttaş aç, yandaş tok: Cumhurbaşkanlığı’nın 30 milyonluk konserlerinin ilk gününde fiyasko

Yurttaş aç, yandaş tok: Cumhurbaşkanlığı’nın 30 milyonluk konserlerinin ilk gününde fiyasko
Haziran 10
13:00 2020

Cumhurbaşkanlığı’nın yaklaşık 30 milyon TL harcadığı iddia edilen konserlerin ilk günü fiyaskoyla sonuçlandı. Ajda Pekkan’ın sahne aldığı “İstanbul Yeditepe Konserleri” adı verilen ve YouTube’ta yayınlanan organizasyonu toplamda sadece birkaç bin kişi izledi. 

A3 Haber Merkezi | Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele iddiasıyla başlattığı “Biz bize yeteriz” kampanyasıyla halktan bağış toplayan Cumhurbaşkanlığı’nın 30 milyon liradan fazla bütçe ayırarak çekimini yaptığı ve YouTube’tan yayınladığı seyircisiz konserlerin ilkini sadece 7 bin 600 kişi izledi.

Yaklaşık 60 ismin yer alacağı ve 30 milyon TL harcandığı iddia edilen konserin ilk günü fiyaskoyla sonuçlanmış oldu. Konseri canlı olarak izleyen kişi sayısı bazen 9-10’larda kaldı. Saat gece yarısı olduğunda videonun görüntülenme sayısı birkaç bini geçmemişti.

Cumhurbaşkanlığı, İstanbul Kuruçeşme’de Boğaz’a sıfır olan otoparka dev bir sahne ile ses ve ışık sistemleri kurdurarak seyircisiz konser çekimleri yaptı. Kurulan devasa sahne ile ışık ve ses sistemleri için 1,5 milyon lira harcanırken, yaklaşık 60 farklı sanatçının vereceği konserlere harcanan miktarın en az 30 milyon liraya ulaştığı ortaya çıktı. Konserlerin ilki dün akşam İletişim Başkanlığı’nın YouTube hesabından yayınlandı fakat Ajda Pekkan’ın sahne aldığı bir buçuk saatlik konseri sadece 7 bin 600 kişi izledi. Konser başlarken ise sadece 367 kişinin konseri izlemek için hazır olduğu görüldü.

Saray sanatçılarına kıyak!

Cumhurbaşkanlığı forsu olan sahnenin karşısında seyirciler yoktu. Dışarıdan görünmemesi için de çevresi brandalar ile kapatılarak Cumhurbaşkanlığı tarafından “Evde Kal Konserleri” düzenlendi. Ajda Pekkan, Sinan Akçıl, Alişan, Hakan Peker, Funda Arar, Demet Akalın, Mustafa Ceceli, Sibel Can, Zerrin Özer, Muazzez Ersoy’un aralarında bulunduğu 60 isim seyircisiz konserler verdi ve kayıt yapıldı.

Organizasyon da yandaşa gitti

Bu konserler Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın YouTube kanalında 8 Haziran’dan itibaren bir ay boyunca her akşam saat 21.00’de yayınlanacak. Organizasyonu düzenleyen Polat Yağcı ise, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile biliniyor. Cumhurbaşkanlığı’nın tüm konser organizasyonlarını düzenleyen Polat Yağcı daha önce şarkıcıları defalarca Erdoğan’la buluşturmuştu. Öte yandan sadece sahne için 1,5 milyon TL harcandığı iddia ediliyor.

Çekimlere katılan isimlerin geçmişte konser başına aldıkları ücretler 60 bin lira ile 250 bin lira arasında değişiyor.

15 saatte ancak 8 bini aşabildi

YouTube’a konser videosunun yüklenmesinin üstünden 15 saat geçmesine rağmen toplamda sadece 8 bini yeni aştı.

YouTube video

“Dokuz kişi izledi”

Birkaç gün öncesinde sanatçılara harcanan paralarla gündeme gelen seyircisiz konserin izleyici sayısındaki azlık dikkat çekti. Gazeteci Timur Soykan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Kuruçeşme’de milyonlarca lira harcanarak yapılan seyircisiz konser kaydı, Cumhurbaşkanlığı Youtube kanalında da seyircisiz. Ajda Pekkan’ı şu an 9 kişi izliyor. Vatandaşa IBAN gönderilen ülkede şarkıcılara milyonlar dağıtıldı ve sonuç 9 kişi….” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER