A3 Haber

AKP’li isimden itiraf: Kemalist geleneği kırmak için ‘FETÖ’ ile çalıştık

AKP’li isimden itiraf: Kemalist geleneği kırmak için ‘FETÖ’ ile çalıştık

AKP’li isimden itiraf: Kemalist geleneği kırmak için ‘FETÖ’ ile çalıştık
Haziran 11
14:26 2020

CNN Türk canlı yayınında Fethullah Gülen Cemaati ile birlikte çalıştıklarını itiraf eden AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, “Bunu fantezi olsun diye yapmadık. Kemalist geleneği kırmak için yaptık” dedi.

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunup yönettiği Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Fethullah Gülen Cemaati’nin siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin konuşan Ayvalı, “iktira geldiklerinde kendi kadroları olmadığı için FETÖ ile yan yana yürüdüklerini” söyledi.

“Bunu ancak Erdoğan gibi bir lider yapabilirdi”

“Darbeci Kemalist zihniyeti ortadan kaldırmak için FETÖ ile ittifak yaptık” diyen Ayvalı, şöyle devam etti:

“Eğer ki AK Parti FETÖ’yle bürokraside geçmişte kol kolaydı diyorsanız… Bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı. Çünkü eski devlet düzeninde atama düzeni şöyleydi: 2002’de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008. Benim 1 müsteşar atamam için bu adamın genel müdür olarak 12 yılı doldurması lazım. Ben sanki kendi kadrolarımla geldim de, çok muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı. Bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım. Mesele budur. Bunu ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider yapabilirdi.”

Salim Şen “itiraf bu” dedi

Bu sözler üzerine programın konuklarından Avukat Salim Şen’in “İtiraf bu” çıkışının ardından söz alan Ayvalı öyle demediğini, “darbeci Kemalist ordu” değil, “darbeci Kemalist vesayet” dediğini söyleyerek kendini savundu.

İstifa etti

Dün katıldığı televizyon programındaki sözlerinin farklı noktalara çekildiğini iddia eden AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, partisinin zarar görmemesi için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Ayvalı’nın açıklamaları şöyle:

  • Dün akşam CNNTÜRK’te geçmişte siyaset üzerinde vesayet oluşturmak isteyen darbeci Kemalist anlayış ve FETÖ’nün güç mücadelesine ilişkin sözlerim farklı noktalara çekilmiş ve benim üzerimden partime zarar vermek isteyenler topluca bir dezenformasyon oluşturmuşlardır.
  • Partim ve davam benim için son derece değerlidir. Partimin zarar görmemesi adına iki yıldır onurla yürüttüğüm Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılıyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER