A3 Haber

Pazarcılar kapanış saatine tepki gösterdi: Yere döktükleri meyve ve sebzeler kapışıldı

Pazarcılar kapanış saatine tepki gösterdi: Yere döktükleri meyve ve sebzeler kapışıldı

Pazarcılar kapanış saatine tepki gösterdi: Yere döktükleri meyve ve sebzeler kapışıldı
Haziran 11
12:23 2020

Pazarlarının kapanış saati pazarcıların tepkisine neden oldu. Çuvallar dolusu sebze ve meyve protesto amacıyla pazarın ortasına dökülürken, vatandaşlar yere dökülenleri almak için adeta birbirleriyle yarıştı.

İçişleri Bakanlığı, mart ayında koronavirüs önlemleri kapsamında il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazar yerlerinde uyulması gereken kuralları düzenleyen bir genelge yayımladı. Genelgenin 11’inci maddesinde, “Pazar/satış yerleri en geç saat 19.00’a kadar faaliyet yürütebilecek; buna yönelik tebligatlar pazar esnafına yapılacaktır” denildi.

İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Yenikent’e kurulan kapalı pazarda zabıta görevlileri de dün saat 19.00 yaklaşırken pazarcıları tezgahlarını toplamaları konusunda uyardı. Ancak, pazarcılar satışa devam etti. Zabıta bunun üzerine kapalı semt pazarının girişlerini kapatmaya başladı. Pazarcılar, bu yönteme sert tepki gösterdi. Zabıtanın isteği üzerine bölgeye polisler de sevk edildi.

Protesto için çuvallarla meyve ve sebze döküldü

Pazarcılar, ellerinde satacak ürünleri bulunduğunu, müşterilerin de bunları almak istediğini, kendilerine biraz daha zaman verilmesini istedi. Bu istek kabul edilmeyince tepki gösteren esnaf, çuvallar dolusu meyve ve sebzeyi protesto amacıyla pazarın ortasına döktü.

Pazar alışverişine gelenler, bunun üzerine ‘Sosyal mesafe’ kuralını hiçe sayarak yere dökülen ürünleri kapmak için adeta birbirleri ile yarıştı. Bu konuda yapılan uyarıları da dinleyen olmadı. Pazarcıların tepkisi ve sebze ve meyveleri yerden toplamaya çalışanların görüntüleri cep telefonları ile kaydedildi. Pazarcılar daha sonra tezgahlarını kaldırarak uzaklaştı. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER