A3 Haber

Ankara’da sağanak can aldı: 250 ev ve işyerini su bastı

Ankara’da sağanak can aldı: 250 ev ve işyerini su bastı

Ankara’da sağanak can aldı: 250 ev ve işyerini su bastı
Haziran 12
12:00 2020

Ankara’da, dün akşam etkili olan sağanak nedeniyle 250 ev ve işyerini su bastığı belirlendi. Su basan dükkanını temizlemeye çalışan 25 yaşındaki berber Barış Canmercan, elektrik akımına kapılarak, yaşamını yitirdi.

A3 Haber Merkezi- Ankara’da, dün saat 19.00’dan itibaren etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık iki saat devam eden şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Yağmura trafikte yakalanan sürücüler, zor anlar yaşarken, bazı araçlar, alt geçitlerde sular altına kaldı. Kentte hayatı felç eden sağanak nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çok sayıda ihbar yapıldı. Ekipler, gece boyunca kentte temizlik çalışması yaptı. Halk ise su basan ev ve işyerlerini temizledi.

İşyerindeki suyu boşaltan genç, elektrik akımına kapıldı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Bozkaya Sokak’ta bulunan kadın kuaföründe, kuvvetli sağanak nedeniyle su basan dükkanını temizlemeye çalışan 25 yaşındaki Barış Canmercan elektrik akımına kapıldı.

Elektrik akımının kesilmesinin ardından sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Canmercan’ın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Olay yeri incelemesinin ardından, Barış Canmercan’ın cansız bedeni morga kaldırılırken, kuafördeki sel suyu da tahliye edildi.

250 ev ve işyerini su bastı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, merkeze saatte ortalama metrekare başı 24.6 kilo, yer yer ise 30 kilo yağış düştüğü belirtilerek, şöyle denildi: “Başkent 153 hattına yaklaşık 900, Ankara İtfaiyesi’ne ise yaklaşık 1500 ihbar ulaşmış, mükerrer olmayan toplamda yaklaşık 1500 ihbara belediye ekiplerimiz müdahalede bulunmuştur. Yaklaşık 250 ev ve iş yeri su baskını ihbarı ile de belediyemiz tek tek ilgilenmiştir. ASKİ, Kent Estetiği Dairesi, İtfaiye, Fen İşleri Dairesi, Çevre Koruma Dairesi ekipleri olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi toplam 430 araç 840 personel ile yağışın olumsuzluklarına karşı müdahalede bulunmuştur.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER