A3 Haber

Starbucks’a boykot çağrısı: ‘Siyahların Yaşamı Değerlidir’ yazılı kıyafetleri yasakladılar…

Starbucks’a boykot çağrısı: ‘Siyahların Yaşamı Değerlidir’ yazılı kıyafetleri yasakladılar…

Starbucks’a boykot çağrısı: ‘Siyahların Yaşamı Değerlidir’ yazılı kıyafetleri yasakladılar…
Haziran 12
10:50 2020

Irkçılığa karşı olduğuna dair resmi açıklama yapan dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, giyim kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle çalışanlarının ‘Black Lives Matter’ (Siyahların Yaşamı Değerlidir) temalı tişört ve aksesuar kullanmasını yasakladı. Yasağın duyulmasıyla boykot çağrıları yapıldı.

George Floyd’un öldürülmesinin ardından tüm dünyada ırkçılık karşıtı protestolar yeniden alevlenirken, harekete açıktan destek veren Starbucks’ın kapalı kapılar ardında çalışanlarına verdiği bir talimat tepki çekti.

Şirket, ‘Black Lives Matter’ (Siyahların Yaşamı Değerlidir) temalı tişörtlerin, aksesuarların, hatta rozet ve düğmelerin bile ‘giyim kurallarını’ ihlal ettiğini bu nedenle yasak olduğunu duyurdu.

“Siyahların Yaşamı Değerlidir” yazısı “şiddete” yol açabilirmiş

Buzzfeed adlı internet sitesi tarafından elde edilen şirket içi yazışmaya göre bu, ‘politik, dini veya kişisel bir sorunla’ ilgili herhangi bir aksesuara yönelik kapsamlı bir yasağın bir parçası olarak değerlendirildi.

Ancak ‘Siyahların Yaşamı Değerlidir’ özelinde ise, bu hareketi ‘yanlış yorumlayanlar’ olduğu ve bu tarz giysilerin şubelerde ‘şiddete yol açabileceği’ öne sürüldü.

Boykot çağrısı yapılıyor

Bu yasağın duyulmasıyla sosyal medyada Starbucks’a tepki yağdı ve boykot çağrıları yapıldı. ‘#BoycottStarbucks’ hashtag’i altında binlerce kullanıcı tepkilerini dile getirdi. Boykot çağrısına Emmy Rossum, Katie Mowgley, Reason gibi pek çok ünlü isim de destek verdi.

Pek çok kullanıcı, kahve sahiplerinin isimlerini bardaklarına yazmasıyla ünlü Starbucks’ın çalışanlarına, bu kez de her bir bardağa ‘Siyahların Yaşamı Değerlidir’ yazarak yanıt vermesi çağrısında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER